29 mei 2017

Döner kruiden zelf maken


We zijn lekker bezig met zelf kruidemixen maken...  We wilde hier thuis turkse pizza eten. Normaal halen we die af met chicken döner erin... Maar dat kunnen we natuurlijk ook zelf maken ;). Vandaag alvast de kruidemix... Die helemaal goedgekeurd werd hier thuis. Wel even je collega's de volgende dag waarschuwen, want de knoflook ruik je dan vast nog ;). 


Recept Döner kruiden

1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel zout
1,5 theelepel Italiaanse kruiden (of een mix van tijm en oregano)
1/2 theelepel krukumma

Doe alle ingredienten in een bakje en mix het goed. 
Sticker erop en klaar.
Ik gebruikte 2 eetlepels van deze mix op een pond gesneden kipfilet. 



Het grote voordeel van zelf maken vind ik naast de besparing op kosten, dat er veeeeeeel minder zout in gaat. In de meeste kant&klare mixen zit als basis al ruim 75% zout in... In mijn recepten zit zoveel minder zout, maar zoveel meer smaak door echte kruiden en specerijen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen