6 juni 2017

Hoe ga jij op vakantie ~Chiel

Deze tijd is een vaak gehoorde vraag: "wat zijn jullie vakantieplannen"... Om vervolgens op het schoolplein, bij de kapster, op de koffie bij de buurvrouw of met een vriendin verhalen uit te wisselen! Wat ik dan altijd weer merk hoe verschillend de mensen zijn... Zoveel mensen zoveel manieren van op vakantie gaan... Dat intrigeert mij altijd wel. Wat doet die ander, welke plekken zijn er om nog te ontdekken? Maar ook de verschillen... Waarom ligt Marie graag 2 weken op het strand en moet ik daar niet aan denken en visaversa. Waarom kiest Sara voor een thuisvakantie en ervaar ik thuisblijven niet als vakantie? Leuk om over te kletsen.... Daarom... Deze maanden zo voor de zomer vakantie ook een serie daarover. Om jullie een inkijkje te geven in de vakanties van anderen!

Vandaag vertelt Chiel van www.chielvoerman.wordpress.com over hun vakanties! Hij blogt zelf graag prikkelend en richt zich op mannen. Daarnaast is hij ook jongeren coach!Wat is voor jullie het belangrijkste doel van de vakantie?
Wij gaan op vakantie om even heerlijk niets te hoeven, te genieten van de natuur en van elkaar. Belangrijk vinden wij het om echt met elkaar bezig te zijn. Zo weinig mogelijk internet, telefoon. Echt rust.

Het vakantieseizoen staat weer voor de deur… Wat zijn jullie plannen?
Het enige wat vast staat is dat we gaan kamperen. Maar waar en hoelang daar hebben we nog geen idee van. Er staan wel wat weken vast ondertussen, daar kunnen we niet onderuit vanwege de planning op het werk. Maar het liefst gaan we als we de avond van te voren zien dat het voorlopig mooi weer wordt. Dus ons plan is: kamperen op een droge plek.

Gaan jullie ieder jaar naar een andere bestemming of gaan jullie naar de bekende plaats waar je al jaren komt?
We zijn wel eens een paar keer op dezelfde camping geweest. Maar nooit twee jaren achter elkaar. We hebben het idee dat je die twee vakanties in je hoofd dan zo aan elkaar plakt dat de tijd er korter door lijkt. Liefst ieder jaar een ander plekje.

Als je kinderen hebt: In hoeverre bepalen zij mee in de bestemming van jullie vakantie?
Als bij ons de kampeerkoorts toeslaat kijken ze mee naar campings. We laten foto’s en video’s zien en op het eind hebben we drie campings over waar we ze dan gek voor gaan maken met alles wat er te vinden is op internet. Ze bepalen overigens vreselijk mee want zonder kinderen zouden we naar Zuid-Frankrijk of Zwitserland gaan waarschijnlijk. De kinderen houden niet van autorijden en zolang ze jong zijn is het ook onzin om uren in de auto te zitten terwijl ze op de camping het liefst in de speeltuin zitten. Ze moeten kunnen spelen en eventueel zwemmen.

Hoe ga je op vakantie? Vliegtuig/auto/trein/fiets?
We gaan met de auto op vakantie en lenen de bagagewagen van mijn ouders. Dat gaat al jaren goed.

Waar verblijf je? Hotel/huisje/camping/camper?
Qua geluid 's morgens vroeg zeggen we regelmatig: we gaan een zomerhuisje huren of een bunker onder de grond. Maar we komen altijd weer netjes op een camping terecht met onze tent. Kamperen is voor ons echt wel met een tent. Voor de prijs van een week in een huisje kan je bijna vier weken op een camping staan!

Ben je een planner of lastminute boeker?
We boeken helemaal niet. Een camping kan altijd tegenvallen en dan zit je eraan vast. We bellen de ochtend van te voren of we terecht kunnen en als dat zo is dan gaan we er heen. Maar meestal hebben we een lijstje met een paar campings bij elkaar in de buurt en gaan we gewoon langs.

Op wat voor manier vieren jullie vakantie?
Tja, das een lastige vraag. We proberen in de vakantie gewoon te ‘zijn’. Soms een picknick, zwemmen, lekker spelen ergens, lekker wandelen, lezen. Met kinderen is simple de afwas doen al een avontuur op de camping.
           
Wat is jullie budget voor de vakantie?
Budget, wat is dat? We doen geen gekke dingen en dus is het leven behalve de verblijfskosten niet veel duurder dan thuis.

Welk vakantieland is bij jullie favoriet?
We zijn laatste jaren vooral in Nederland geweest. Wie weet gaan we dit jaar Frankrijk eens opzoeken. Mijn persoonlijke favoriet is Zwitserland.

Als je een droomvakantie zou winnen hoe zou hij er dan uitzien?
Ik zou liever een week oppas winnen. Of zit dat er bij in? Dan heerlijk een week samen met mijn vrouw op een bergtop staan met de tent. Heerlijk.

Wat is jouw top-tip als het gaat om vakantie gaan?
De vakantie begint bij het inpakken.

Als je op vakantie gaat hoe vul je dan de zondagen in? Gaan jullie daar naar de kerk?
Zonder kinderen zochten we vaak wel een kerkje op in het land waar we waren. Maar de laatste jaren zijn we met de kinderen niet naar de kerk geweest in de vakantie. We lopen de hele week al rond in Gods schepping. Prachtig toch.

Hoe gaan jullie om met geloven op jullie vakantie bestemming?
Nou dat gaat gewoon door toch? We zijn christen dus willen we overal en altijd als christen leven. Lezen en bidden bij het eten is soms een beetje lastig als je voor de tent zit. Dus daar gaan we ontspannen mee om. Maar er is wel lekker veel tijd om ook ‘gelovige’ boeken te lezen in de vakantie.

____________________________

Bedankt Chiel voor het invullen van de vragenlijst! Leuk om te zien hoe jullie er mee omgaan... En ik zou als je die droomreis wint, gewoon zorgen dat je oppas hebt :). Toen onze kinderen kleiner waren bleven we ook in Nederland, de laatste jaren hebben we ondertussen de bergen bereikt. Dus dat komt vast ook nog voor jullie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten