20 juni 2017

Hoe ga jij op vakantie ~Marjolein

Deze tijd is een vaak gehoorde vraag: "wat zijn jullie vakantieplannen"... Om vervolgens op het schoolplein, bij de kapster, op de koffie bij de buurvrouw of met een vriendin verhalen uit te wisselen! Wat ik dan altijd weer merk hoe verschillend de mensen zijn... Zoveel mensen zoveel manieren van op vakantie gaan... Dat intrigeert mij altijd wel. Wat doet die ander, welke plekken zijn er om nog te ontdekken? Maar ook de verschillen... Waarom ligt Marie graag 2 weken op het strand en moet ik daar niet aan denken en visaversa. Waarom kiest Sara voor een thuisvakantie en ervaar ik thuisblijven niet als vakantie? Leuk om over te kletsen.... Daarom... Deze maanden zo voor de zomer vakantie ook een serie daarover. Om jullie een inkijkje te geven in de vakanties van anderen!

Vandaag is Marjolein aan het woord, mama van 5 mooie meiden en ik was erg nieuwsgierig hoe zij hun vakantie beleven. Daarom vroeg ik of ze mee wilde doen aan deze serie. Zelf blogt Marjolein op www.god-en-gezin.blogspot.com


Wat is voor jullie het belangrijkste doel van de vakantie? 
Ons belangrijkste doel van de vakantie is meer tijd voor elkaar als gezin te hebben en dat het liefst zo ongestoord mogelijk. We mogen werken in een mooie, maar grote gemeente als predikantsechtpaar en dan is een vakantie af en toe echt nodig.

Het vakantieseizoen staat weer voor de deur… Wat zijn jullie plannen?
We hopen 2,5 week naar midden-Frankrijk te gaan, naar de Loirestreek, beroemd om de vele kastelen en oude dorpjes. 

Gaan jullie ieder jaar naar een andere bestemming of gaan jullie naar de bekende plaats waar je al jaren komt?
We gaan ieder jaar naar een andere bestemming, ik houd zelf erg van afwisseling en voor zover het mogelijk is probeer ik elk jaar een andere bestemming te kiezen.

Als je kinderen hebt: In hoeverre bepalen zij mee in de bestemming van jullie vakantie?
Onze kinderen bepalen niet waar we heen gaan op vakantie, maar we houden er wel rekening mee dat onze bestemming geschikt is voor kinderen.

Hoe ga je op vakantie? Vliegtuig/auto/trein/fiets? 
We gaan met de auto. Het is ongeveer 10 uur rijden. We hebben een dakkoffer en dat is geen overbodige luxe als je met z'n zevenen op reis gaat.

Waar verblijf je? Hotel/huisje/camping/camper? 
We verblijven in het huis van een bevriend evangelistenechtpaar.

Ben je een planner of lastminute boeker?
We zijn last-minute-types maar vanwege de praktische kant van alles worden we steeds vaker 'gedwongen' om de vakanties ver van te voren te regelen.

Op wat voor manier vieren jullie vakantie?
Veel cultuur (wij zijn echte musea-liefhebbers en onze kinderen gelukkig ook), ook wat leuke markten afgaan en dorpjes bekijken, af en toe een dagje weg naar een dierentuin, pretpark of iets dergelijks en ook af en toe iets sportiefs als zwemmen, mountainbikes, wandelen etc. Maar tussendoor plannen we ook dagen dat we helemaal niks doen.

Wat is jullie budget voor de vakantie?
Zo veel mogelijk leuke dingen doen voor zo min mogelijk geld :)

Welk vakantieland is bij jullie favoriet?
Zwitserland, Engeland, Frankrijk, Italie maar ook Nederland is een prachtig land waar we graag op vakantie gaan.

Als je een droomvakantie zou winnen hoe zou hij er dan uitzien?
Mijn absolute droomvakantie voor mij als half Amerikaanse is om met het hele gezin (met een camper) een aantal weken dwars door Amerika te touren. Dat zou ik werkelijk fantastisch vinden! 

Wat is jouw top-tip als het gaat om vakantie gaan?
Altijd en overal eten en drinken meenemen als je kinderen hebt. Zelfs bij de kortste uitjes hebben ze vaak honger en dorst.

Als je op vakantie gaat hoe vul je dan de zondagen in? Gaan jullie daar naar de kerk? 
We gaan naar de gemeente waar onze vrienden kerken, een kleine gemeente met soms maar 10 of 20 gemeenteleden. 's Middags luisteren we naar een dienst van onze eigen gemeente in Nederland.

Hoe gaan jullie om met geloven op jullie vakantie bestemming?
We doen niet anders dan thuis. We hebben elke dag stille tijd en na elke maaltijd Bijbeltijd en ook op vakantie hebben we gezinsavonden. We hebben op vakantie wel meer tijd om samen te zingen en af en toe gezamelijk Bijbelstudie te doen.

_________________________

Bedankt Marjolein in een kijkje in jullie "vakantieleven"... Moest wel lachen om je opmerking over dat een dakkoffer geen luxe is met 7 personen... Lijkt mij zelfs meer dan noodzakelijk! Ik snap dat je graag zou willen gaan touren in Amerika, prachtige droom! Ik gun jullie een heerlijke ontspannen vakantie met veel leuke dingen voor weinig ;)

1 opmerking: