21 juni 2017

5x Fruitwater voor warme dagen

Ik drink veel thee en water. In herfst en winter meer thee. In het voorjaar meer water. Van sap hou ik eigenlijk niet en frisdrank ook niet. Maar soms wil ik wel een ander smaakje. Dus daarom maak ik graag fruitwater. Dat kan heel simpel. Wat fruit in je water en drinken  maar. Vaak kan je makkelijk nog een 2 of 3e keer water bij vullen en blijft de smaak nog lekker. De afgelopen weken ben ik lekker aan het experimenteren geweest met eens wat andere smaakjes. Normaal deed ik altijd of citroen of munt in mijn water. Deze 2 vind je dus niet terug in dit rijtje... Ik ben voor de andere en apartere smaakje gegaan. Voor alle fruitwaters geld, laat het een uurtje trekken in de koelkast. Zo komen de smaken goed vrij en geniet je van een heerlijke andere smaak. 

#1: Rozemarijn-Sinaasappel


Ik las in een tijdschrift over fruitwater met rozemarijn en dacht "die zijn gek, da's vies"... misschien dacht jij dat ook wel bij het lezen van mijn eerste fruitwatertje...  ;).. Maar ja je bent foodblogger of niet en het ergste wat er kan gebeuren is dat je het inderdaad vies vind. Dus eigenlijk geen reden om het niet te proberen. En werkelijk waar ik was serieus verrast door de smaak! Geweldig.... Dat rozemarijn en citrus goed combineert wist ik al langer, maar in water is het dus ook echt LEKKER!!... Ik deed een schijfje sinaasappel en 2 kleine takjes rozemarijn in een glas. 


#2: Blauwe bes- Munt


Een minder spannende combi, maar door het zuurtje van de bessen lekker verfrissend. Ik stampte met zo'n leuke stamper de besjes iets kapot waardoor de smaak echt in het water terecht kwam. Voor deze variant gebruikte ik 5 blauwe bessen en 2 takjes munt. Heerlijk..... De bessen hoef je niet weg te gooien, maar kan je daarna gewoon opsnoepen ;)#3: Aardbei-Basilicum


Alweer een combi die ik al vaker voorbij heb zien komen in bv toetjes...maar mij nooit trokken. Maar nu ik beide in huis had, toch maar eens proberen... En ja alweer schaam schaam, echt lekkere combi. Ga ik zeker vaker mee experimenteren!... Ik nam 1 klein takje basilicum, die ik wat kneusde zodat de smaak beter vrij komt en 3 aardbeien. Deze worden wat zompiger door het water, maar kan je daarna best nog opsnoepen. 


#4: Citroen-Thijm


Een schijfje citroen in mijn water vind ik heerlijk op warme dagen. Maar met 1 of 2 takjes thijm krijg je net nog een extra smaakje. Heerlijk dat kruidige er ook bij. Niet voor niks wordt deze combinatie van citroen en thijm vaak gebruikt. Ik merkte dat de thijm best even mag trekken voor hij zijn smaak loslaat. Dus maak hem wat verder van tevoren en voeg gerust wat meer thijm toe. 


#5: Citroenmelisse-Komkommer


In de tuin hebben we citroenmelisse, maar daar thee van maken vinden we niet lekker. Maar het kan natuurlijk wel in water :)... Zeker in combinatie met komkommer... Nooit bedacht dat komkommer in water lekker zou zijn... Maar wederom werd ik verrast. Ik gebruikte 1 takje citroenmelisse en 3 schijfjes komkommer. 


Heb jij nog een geweldige combinatie? Die ik echt moet proberen?... laat het me weten!

3 opmerkingen:

  1. Stukje watermeloen, galiameloen of appel is ook erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grapefruit, ook heerlijk fris! Ben al een tijd op zoek naar die stampertjes... idee waar je die kunt halen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke ideeën en mooie foto's! Misschien kun je nog voor oregano met een schijfje tomaat gaan? Beetje hartig......

    BeantwoordenVerwijderen