24 oktober 2017

Fitness @Home

Op het revalidatiecentrum kreeg ik te horen dat ik het beste 2 tot 3 keer in de week zou moeten blijven trainen om mijn conditie op peil te houden en mijn spieren te trainen. Tijdens het revalideren heb ik ook heeeel veel getraind en merkte duidelijk vooruitgang, dus dat wil je dan wel! Alleen ben ik echt niet het type voor een sportschool. Dus tja, wat is dan slim... Ik besloot om eens de mogelijkheid te onderzoeken om thuis te kunnen sporten. In overleg met diverse therapeuten van het centrum en het thuisfront, heb ik besloten om thuis spullen aan te schaffen. Zo heb ik mijn eigen Gym, ideaal... hoef alleen maar naar boven te lopen. 

Regen, sneeuw? 
Geen probleem, want ik hoef alleen maar 2 trappen op. 
Volle kluisjes? 
Geen probleem, want hier zijn je spullen veilig. 
Douches niet schoon? 
Geen probleem , hier thuis lekker wel en nog een extra + al je eigen favoriete douche spulletjes heb je gewoon bij de hand! 
Harde muziek? 
Geen probleem, hier knal je je eigen muziek hard aan. 
Fitpeople om je heen? 
Geen probleem, hier kom je alleen je eigen spiegelbeeld tegen.
Geen zin? 
Tja lastige... maar dat geld voor alle locaties ;)


We rekende uit wat het verschil was in kosten om thuis spullen aan te schaffen of een abonnement te nemen. Met wat wij gekocht hebben spelen we na 15-18 maanden quitte. Alles daarna is dus "winst"...


Uiteindelijk is voor iedereen sporten belangrijk en daarom besloot ik jullie een kijkje in boven te geven. Ook te vertellen wat ik kocht! 

Crosstrainer

Als eerste kocht ik een deze crosstrainer. Ik wilde hem nieuw aanschaffen, toen ik om advies vroeg bij een oude fitnesskennis bleek zij die van haar weg te doen... En deze kon ik overnemen. Deze kocht ik om mijn cardio training op te doen. Zo kan ik mijn conditie blijven trainen en verder uitbouwen. 

Balansbal

Als 2e kocht ik deze balanstrainer. Een soort grote halve bal met een plateau erop. Zoals het woord al zegt train je hier je balans mee. Op het revalidatiecentrum heb ik hier mee geleerd te trainen en bijna al mijn oefeningen combineer ik met deze trainer. 

Doorgym

Daarnaast kocht ik ook deze doorgym. Dit is een combinatie tussen een wandpulley (gewichten aan de muur met touwen) en dynaband (elastieken met gewicht). Deze kan je zoals het woord al zegt, bevestigen aan een deur. Ideaal, want je kan hem echt aan alle deuren kwijt. Het gewicht kan je niet instellen, maar door dichterbij te staan is het lichter of juist zwaarder als je verder weg staat. Deze gebruik ik ook in combinatie met de balanstrainer. 

Overige spullen

Ook kocht ik nog wat kleinere dingen:
2 dynabands, die zijn brede gekleurde elastieken waar je allerlei oefeningen mee kan doen. 
2 dumbells, deze gebruik ik voor oefeningen waarbij ik weinig of "los" gewicht nodig heb. 

Motivatie&Doorzettingsvermogen

 Het laatste wat je echt nodig hebt is motivatie en doorzettingsvermogen. Want hoe makkelijk zeg je "geen zin en morgenavond train ik wel".... en dan de volgende avond.. Dat moet je dus echt serieus nemen. Bedenk van tevoren of je genoeg zelfdiscipline hebt om thuis te gaan trainen. Ik weet van mezelf dat ik die heb en er ook vol voor ga. Maar om mezelf extra te motiveren, heb ik een fitnessapp op mijn telefoon en in mijn agenda staan er standaard 2 avonden geblokt. Ook de momenten dat ik wil wandelen staan ingepland. Van mezelf weet ik dat als ik eenmaal van mijn ritme afwijk, dat ik er dan slecht weer in kom. Door erin te blijven, mezelf flink te motiveren en alles in te plannen, lukt het me!

Op welke manier sport jij? 

5 opmerkingen:

 1. Lieve Ilse,

  Als yogajuf en fitness- groepslesjuf kan ik maar één ding zeggen: HEEL GOED GEDAAN! Ik heb de ultime tip voor "ik heb geen zin": zin maken. En ook "stick to the plan". Wat er ook gebeurd, je gaat sporten.

  Zoals je misschien weet heb ik twee keer moeten revalideren (9 maanden na hernia met verlamming onderlichaam) en 2 jaar na mijn herseninfarct. Maar ik ben er weer. Dankzij mijn eigen motto's haha!

  Jij gaat er ook komen. Je poetst toch ook elke dag je tanden? Nou, sporten is tandenpoetsen voor je lijf, dus doen. En blijven doen.

  Zelf heb ik besloten om niet met pensioen te gaan (duurt nog heel lang hoor), ik blijf lesgeven want dat kan best. En zo houd ik mijn eigen lijf ook in vorm. Go for it!

  Liefs,
  Corry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik sport helemaal niet. Denk wel dat het goed voor me zou zijn, want ik heb niet een heel goede conditie. Ik heb alleen echt geen zin om naar een sportschool te gaan. Omdat ik het a) te duur vind. b) heb ik geen zin om er altijd voor van huis te gaan. Ik heb denk ik niet genoeg zelfdiscipline om thuis aan de gang te gaan. Ook heb ik te weinig kennis hoe en welke oefeningen ik zou moeten doen. Oei...dit zijn wel heel veel excuses...
  Waar ik wel vaak behoefte aan heb is wandelen. Maar om de 1 of andere reden komt het er gewoon niet van om dat alleen te gaan doen. Maar goed, ik moet die bezwaren maar eens uit mijn hoofd gaan zetten, en gewoon beginnen met 1 x per week wandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik probeer mijn conditie te verbeteren c.q. op peil te houden door veel te wandelen. Twee keer in de week met mijn cluppie.. gaat geweldig.
  Heb wel een sportschool geprobeerd, maar is toch mijn ding niet hoor...
  Succes met je apparaten.
  Fijne dag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik sport/fitness twee keer in de week Mijn programma wordt aangepast aan mijn conditie en is dus variabel. Heb ik een ontsteking in mijn schouder, dan krijg ik andere oefeningen dan wanneer ik alles met die kant kan doen. Ik vind het fijn om anderen te ontmoeten. Na een lange ochtend schrijven, is het voor mij heel goed om te bewegen. Thuis heb ik een mat en een pilatus bal voor mijn bekken en been oefeningen. En een stok voor weer andere oefeningen. En ik leen de gewichten van mijn zoon. Dat is mijn manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik sport niet. Maar ik wandel veel in het dorp: naar het werk en terug, naar de kinderopvang, naar de markt of bibliotheek. Dit alles zou ik ook per fiets kunnen doen, maar ik heb al jaren niet meer gefietst en ik vind het eng om met een kind te fietsen. Dus loop ik lekker door het dorp. Vind ik ook niet erg, je ontmoet iedereen en ziet van alles

  BeantwoordenVerwijderen