31 oktober 2017

Goodbye Oktober


We sluiten weer een feestmaand af... Maar ook een maand waarin ik dingen afsloot en weer dingen oppakte!.. Kijk je mee in onze maand?Brood werd weer gebakken! Heerlijk om zulke "kleine" en "normale" dingen weer te kunnen doen. Waar ik normaal heel een dag bakte en mijn complete vriezer vol. ... is nu 4 broden de max, maar he... Ik kan het wel!Ik begon met een nieuw projectje... Daar vertel ik later meer over! Flauw he? ;)


Deze kanjer werd 8! Wowww wat een heerlijk binkie alweer. Echt genieten met en van hem. Hij heeft heel de dag gestraald vanwege dit kado. 


We vierde in 1x al onze verjaardagen en de taarten zelf bakken ging niet lukken, dus bestelde ik heerlijke vlaaien online. 


Boodschappenlijstjes en verjaardagsplannen maken saai? Nee hoor maak d'r maar eens iets geks van zoals ik deed voor ons feestje!


Ik sloot mijn hoofdstuk revalidatiecentrum af, wat raar om afscheid te nemen van de mensen en de plek waar ik 5 maanden geweest ben. Ik kijk erg goed terug op deze periode. Ook al ben ik niet klachten en pijnvrij, het heeft me heel veel gemaakt. Dus met een dikke knuffel, een brok in mijn keel en een grote glimlach nam ik afscheid!We telde af richting de herfstvakantie, best lekker om even vrij te zijn van school!Het lijkt wel of ik in de maand mega veel pannenkoeken gebakken heb... Misschien is het ook wel zo ;)... Met een verjaardag, vakantie en een makkelijke zaterdag... Ik heb tijden dat ik ze niet maak en dan ineens lijkt het virus toe te slaan. De jongens hoor ik niet klagen ;)Ik begon aan een eigen bible journaling challenge in mijn bijbel en leer er veel van! Na 2 kinderverjaardagen en feestjes werd het tijd voor een stevige bezem door de kinderkamers. Dat deed de schoonmaakster gelukkig voor me. Maar de jongens namen heel stoer afscheid van heel veel speelgoed en spulletjes. Hierin merken we echt dat het afgelopen jaar stil gestaan heeft. We kwamen van de jongste nog spulletjes uit groep 3 tegen, terwijl hij al in groep 5 zit. Mooi dat kan allemaal weg :)Deze kisten appels werden op een heerlijke herfstige zaterdag omgetoverd tot appelmoes. We maakte er een appelfeestje van en de jongens hebben heel de dag geholpen met schillen, klokhuizen en het inkoken van de appelmoes. Super! Ze vragen nu al of we volgend jaar weer een appelfeest houden :).40 potten appelmoes konden we in de schuur zetten!Bij de Action vond ik leuke nieuwe washitape!  Kan je nooit genoeg van hebben toch ;)


Ik had met mijn vriendin heel veel gezellige momentjes rondom keukentafels of lekker onderuit op de bank!


We ontdekte een nieuw spel, Tiket to Ride Wat ontzettend leuk, heel wat zondagavondjes vullen zich met een spel spelen. De broeksriem werden aangehaald, na alle feestjes en partijtjes was het hoogtijd om weer wat beter op het eten te letten! Dus weer minder koolhijdraten, meer eiwitten en gezonde vetten. Dus een lunch met eieren, spek en champignons is heerlijk en helpt me af te vallen!Schrik niet ...ik begon met het maken van kerstkaarten...Waarom? Tja gewoon omdat ik inspiratie en zin had :). Ik genoot zo van deze lucht! Zo mooi en gekleurd... even een stil momentje.De mannen gingen naar een museum en mochten uilenballen uitpluizen. Erg leuk en zo leerzaam en op de kamers staan potjes met botjes ;).
De terwijl de mannen in het museum waren, ging ik even de stad Tilburg in. Op het allergrootste gemak en met veel pauzes heb ik gedwaald door de stad. Op terrasjes genoot ik met mijn boek van de heerlijke warme zon. Op de markt kocht ik heerlijk vers brood, mooie olijven en de meest geweldige paddenstoelen om te verwerken in een pasta.Mijn kruidenla was een zooitje. We besloten bij de Ikea nieuwe potjes te kopen. Ik kocht deze potjes en beschreef ze met krijtstift. Elke keer als ik nu mijn kruidenla open doe, wordt ik erg blij. Op deze foto zie je nog maar de helft van mijn kruiden. Ondertussen staat er een dubbele laag in deze kast. Voor veel gerechten gebruik ik veel en eigen kruiden en dat is dus terug te zien in de hoeveelheid kruiden die ik heb. De koelkast vult zich meer en meer met herfstige groentes en wat is dat weer genieten zeg!In de herfstvakantie toen het zo lekker weer was gingen we naar het bos in Breda. Ohhh wat een traktatie voor ons en de kinderen. We maakte een leuke wandeling over een stuk vlonderpad en picknickte in de zon. Er werd gebruik gemaakt van het mooie weer en het verfwerk werd bijgewerkt door mijn zwager! Heerlijk om hulp te krijgen en dat zulke dingen geregeld worden. 


Ik zat deze maand in meerdere wachtkamers... Deze hierboven is van mijn huisarts. Ik werd door een teek gebeten en de plek ging raar doen. Dus toch maar even laten controleren en ik ging de deur uit met een stevige antibiotica kuur, wilde ik liever niet, maar je wilt ook geen Lyme. 


Er was tijd om vrienden te bezoeken. Heerlijk even eruit. Wel wennen om zulke dingen zo goed te plannen, om keuzes te maken, dingen niet te doen of anders... allemaal om rekening te houden met mijn beperkingen. 


De foodybox van Kroon op het Werk werd weer geleverd en we kunnen weer lekkere dingen gaan testen. Altijd een feestje zo'n box!

   
Zo leuk om 2 hobby's te combineren...  Ik bakte wat nieuwe broodjes en fotografeerde ze! Zo ontzettend leuk... Dat ik daarna weer een half uurtje plat lig vertellen we d'r gewoon niet bij ;). 


Volgende spreekkamer.... de tandarts ;(. Er waren 3 vullingen rijp voor vervanging. En als ik nou ergens bang voor ben is het de tandarts wel. Nee die mevrouw is hartstikke lief... maar wat ze allemaal in je mond doen... brrrrr... Maar goed na een half uurtje liep ik met een verdoofde mond en 3 nieuwe vullingen de deur uit!


En dan is de maand al weer voorbij. Wat is het snel gegaan. Hoe het leven nu bevalt zonder het revalidatiecentrum? Tja best pittig, ik doe mijn best om te re-integreren op mijn werk, maar dat gaat nog niet zoals ik het graag zou zien. Hoe zich dat zal ontwikkelen, dat moet de tijd leren. Het normale leven gaat best aardig, maar het valt ook tegen omdat ik ineens allerlei "nieuwe" dingen tegen kom en daar mee om moet gaan. Maar dat komt wel goed. Met de kennis die ik meegekregen heb, zal het stapje voor stapje goed komen. Ondertussen genieten we van de kleine dingen die er toe doen!

3 opmerkingen:

 1. Ilse,
  Wat een fijne en bijzondere dingen heb je in de afgelopen maand gedaan.
  Altijd weer goed om je blog te lezen.
  Ik geniet daar heel erg van!
  Groetjes Marja van Waveren

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch... als je alles zo optelt, doe je enorm veel in zo'n luttele 30 dagen. Ik heb genoten van jouw maand, met alles op een rij. Wat fijn dat het zoveel beter met je gaat ook. Ik heb een tijdje niet geblogd, dus was ik ook niet op de hoogte van jouw vorderingen op gebied van je gezondheid. Mooi om te lezen dus.
  Fijne dinsdag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen