29 januari 2018

Getest: Vriesmaaltijden van FreasyIk mocht van Freasy meewerken met een actie om hun nieuwe maaltijden te testen. Daar zeg ik geen nee tegen. Want hoe fijn is het om een verse maaltijd in de vriezer te hebben liggen die ook nog eens lekker zijn.
moeiteloos genieten


Maar wat is Freasy? Alle maaltijden worden vers bereid, zonder gekke stofjes en met weinig zout. Deze maaltijden worden door middel van shockvriezen snel en diep ingevroren. Zo blijft de smaak en textuur goed. 


Op de site kan je de maaltijden bestellen. Deze worden diep gevroren op jouw gekozen moment thuis bezorgd en kunnen gelijk jouw vriezer weer in. Dit is mogelijk vanaf 4 maaltijden en vanaf 6 maaltijden bezorgen ze gratis. Handig dat je bij dit concept niet vast zit aan een verplicht abonnement en gewoon kan bestellen wanneer het jou uitkomt. De maaltijden zijn 10 weken houdbaar en kan je dus ook goed een tijd bewaren. Zo "loont" meerdere maaltijden bestellen dus. Mooi hoe het bedrijf denk aan het milieu. Voor de doos en piepschuim doos, kan je een retoursticker bestelen en kan je deze kosteloos terugsturen zodat ze hem kunnen hergebruiken. De bakjes zijn gemaakt van suikerriet (merk je niet hoor) en kunnen bij het groen afval.

Vooruit we waren wat sceptisch! Want wie eet er wel eens een diepvries of kant en klare maaltijd? Ik niet... die ik ooit op had, waren niet goed op smaak en veel te zout. Om over de textuur nog maar te zwijgen. Maar sceptisch zijn is niet verkeerd als je iets moet testen. Al was dat snel weg toen onze eerste bakjes opengingen. Het ziet er gewoon geweldig uit. Ambachtelijk en vers! Super. 


Wij mochten de Polenta met procureur en ratatouilleCourgette lasagne met kalkoekgehakt, de Coq au vin en de Pompoenpasta met pecannoten proberen. Het eerste wat ons opvalt is dat de porties ruim zijn en we hebben er dus ook echt voldoende aan. We zijn beide flinke eters, dus dat zegt wat. De smaak is echt heel erg goed. Je proeft duidelijk de kruiden die gebruikt zijn. De textuur was ik echt huiverig voor, maar dat was dus voor niets. Want hoe dat shockviezen het doet... geen idee...maar de textuur blijft inderdaad goed! Geweldig dus. Wij hebben gesmuld van onze maaltijden en het gemak waarmee het klaar is. Op ieder bakje staat hoe het bereid moet worden (meestal in de magnetron). Als je die tijden aanhoud gaat het goed en heb je lekker warm eten. 

Als toetje hadden we ook nog een cakeje... Bananencake met mokkamouse, deze hebben we gedeeld. Ik vond het wel een heel groot portie voor mezelf ;). Al is hij wel verantwoord, mooi om te zien hoe ze daar over nadenken en keuzes in maken.  Leuk voor jullie! 
Tot 6 februari krijg je 10 euro korting op je eerste bestelling. 
Vermeld dan de kortingscode: TAKEITFREASY

~deze blog is gesponsord door Freasy~

1 opmerking: