21 maart 2018

Dagje Uit Tip: Zwolle

Voor onze trouwdag waren we 2 dagen samen weg en gingen oa naar Zwolle. Wat een leuke stad. Het is geen grote stad zoals wij in onze eigen randstad gewend zijn. Maar dat maakt het voor ons juist leuk. Kleine steegjes, alles dichtbij elkaar, toch alle grote winkels die je nodig hebt. Heerlijk! 

Dit keer een dagje uit tip, voor papa's en mama's die graag naar steden gaan of voor moeders met dochters (of winkelgrage zoons ;)..) Maar het punt is duidelijk... wat mij betreft een tip voor jezelf ;)

Winkelen in Zwolle

Zoals gezegd is Zwolle een kleinere stad met smalle doorgangetjes, waar je lekker kan winkelen. Winkels zoals Dille&Kamille, Primark, Hema, H&M, Sting, Zara, C&A enz ze zijn er allemaal. Maar ook kleine leuke lokale winkeltjes en boetiekjes zijn er. Afgewisseld met koffie en lunchtentjes. 


Grote aanraders is Waanders in de Broeren, een mega boekenwinkel in een kerk. Meerdere verdiepingen en anders ingedeeld dan een normale boekenwinkel. Kruiden staan naast de kookboeken, theekopjes bij de boeken over thee, muziek instrumenten in de buurt van muziekboeken enz. Echt ga er een kijkje nemen. Wij dronken in het bijbehorende cafe lekker verse thee met een brownie. Winkelen lukte bij ons erg goed :), het was uitverkoop en ik liep tegen mijn favoriete boetiek La Ligna aan. Super merk, met goede kwaliteit en duur, maar gelukkig slaag ik er altijd goed in de uitverkoop. Maar ook in andere winkels vonden we kleding, schoenen en andere benodigde spullen. 


Cultuur in Zwolle

In een andere stad vind ik het ook altijd wel erg leuk om naar een museum te gaan of wat andere cultuur op te snuiven. Rondom Zwolle staan nog grote delen van de muur en poorten de stad in. Super leuk om te zien. Iets te herkennen van de oude stad vind ik altijd bijzonder. Ga in ieder geval even naar de Sassenpoort prachtig om te zien en hoort echt bij Zwolle (helaas geen foto van voor jullie)


Rotterdam is redelijk vlakbij voor ons en dat is allemaal nieuwbouw omdat het in de oorlog plat gegooid is... In oudere steden vind ik het altijd gaaf om oude panden te zien. Dan kan je je hart ophalen in Zwolle, mooie panden en historie te zien.


Zin in een museum ga dan naar de fundatie

Pizza in Zwolle

Wij waren op donderdag in Zwolle en het bleek koopavond, super leuk zo'n stad die niet sluit terwijl het donker wordt. We wilde graag een hapje eten en hadden trek in pizza. Via een oproepje op instagram kreeg ik de tip om bij La-Liguria te gaan eten. Wat een top tip.We hebben heerlijk gegeten in dit kleine Italiaanse restaurantje. Vanaf ons plekje boven konden we zo onze pizza's gemaakt zien worden.  


2 opmerkingen:

  1. Heerlijke stad! Ik kom er graag! Had er willen wonen, maarwe hebben andere keuzes moeten maken.....ik vind he t jammer maar met de trein ben ik er zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk, is hier dichtbij, herken alles wat je noemt. INderdaad waanders is zon heerlijke boekhandel. Als je nog keer naar Zwolle gaat: lunchen of koffie drinken bij brownies en downies. Ze zitten in meerdere steden, maar die is Zwolle is ontzettend populair. Geweldig sfeertje daar. En niet onbelangrijk: mijn dochter werkt er zaterdags, de leukste bijbaan die ze ooit gehad heeft!
    groetjes Roelien

    BeantwoordenVerwijderen