26 juni 2018

Zomersescrub voor de juf


Het schooljaar loopt ten einde in ons deel van het land en we vinden het altijd leuk om de juffen of meesters te bedanken voor het afgelopen jaar. Vaak geven we iets eetbaars of bruikbaars. Dat gaat op en verdwijnt weer uit de juf haar kast. Een kast met 30 bekers waarop staat "juf bedankt" lijkt me voor hun niet prettig. Daar probeer ik dus altijd rekening mee te houden, dat het iets is wat gebruikt kan worden en geen kastvulling is ;).


Een zomers scrubje is natuurlijk altijd goed. 
Makkelijk zelf te maken, doe het in een leuk potje, hang een labeltje eraan en de juf heeft gladde benen van de zomer ;)


Vaak maak ik scrub in een grote pot voor mezelf en nu dus ook, maar vulde ik er eerste de potjes voor de juffen mee. 

Zomerse scrub
2 delen kristalsuiker
1 deel zout

Roer het zout en de suiker door elkaar.
Voeg een eetlepel olie toe en roer weer door. 
Voeg zoveel olie toe tot hij voor jou de juiste dikte heeft.
Qua olie moet je even kijken hoe dun of grof je hem wil hebben. 
Ik gebruikte citroen olijfolie, voor een leuk kleurtje en geur.Iemand nog een leuke idee voor een meester? Wij hebben voor het eerste een meester voor de klas... Nog nooit gehad en geen idee wat ik die beste man nou eens moet geven, scrub lijkt me ook weer zo wat. 


7 opmerkingen:

 1. Wij hebben een keer een Zweedse fakkel aan een meester gegeven. Lekker stoer en kan ook op...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ilse, inderdaad ,erg leuk iets zelfgemaakt wat op gaat. Ik probeer zelf te achterhalen waar ze heen gaan op vakantie en probeer dan een kookboekje (uit de kringloop bijv. )van dat land te zoeken. En dan een bijpassende kruidenmix te maken. Dus even bladeren en misschien vindt je een lekker recept in dat boek. Bijv een italiaans kookboek en dan zelfgemaakte pizzakruiden of macaroni-mix erbij doen. Uiteraard in een leuk potje. Leuk inpakken en voila. En dit is ook leuk voor de meesters weet ik uit ervaring. Haha. Lieve Ilse , geniet van het cadeautjes verzinnen, geniet van jullie vakantie. Groetjes van Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee, scrub maken. Ga ik ook eens proberen.
  Wij hebben vorig jaar aan de meester een zakje muntdrop gegeven (voor een uitMUNTende meester). Lekker voor in d auto en zal vast ook snel op zijn geweest ;)
  J.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een glazen pot met nootjesmix erin. Labeltje eraan: lieve meester ik heb geNOTEN dit schooljaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ilse, hoe kom je aan citroen olijfolie? Ik kan het tot nu toe niet vinden...groetjes, Rita Plaisier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Rita, ik gebruik gewone olijfolie met een paar druppeltjes etherische citroenolie (te koop bij drogist, De Tuinen, bol.com...).

   Verwijderen