7 december 2012

Tiramisu van kruidnootjes en kaneelroom

Heb je nog wat kruidnootjes over? Maak dan deze simpele tiramisu. De orginele tiramisu wordt gemaakt met rauw ei en met wat alcohol, beide niet geschikt voor jonge kinderen. Daarom maar iets anders gefabriceerd. Ook had ik geen mascarpone in huis. Ik vind het altijd best prijzig, redenen temeer om eens iets anders te proberen.

Recept tiramisu van kruidnootjes en kaneelroom
4 personen

1 bekertje slagroom
1 eetlepel suiker
Zakje klopfix
1,5 theellepel kaneel
4 eetlepels volle kwark of Griekse yoghurt
100-200 gram kruidnootjes
Half kopje sterke koffie (heb je dat niet gebruik dan een zakje oploskoffie en gebruik maar de helft van de aanbevolen hoeveelheid water)
Evt een eetlepel rum, amaretto of desertwijn
Cacaopoeder of een chocolade letter die je schaaft
Extra nodig een schaal

Zet de koffie en voeg evt de drank toe, zet even weg zodat kan afkoelen.
Mix de slagroom met de suiker, kaneel en klopfix stijf.
Spatel dan voorzichtig de kwark erdoor.
Leg onderin de schaal een laagje kruidnootjes en lepel daar lepel voor lepel de koffie overheen. Zodat ze zich allemaal vol zuigen.
Verdeel daarover een laagje van de kaneelroom.
Dompel de kruidnootjes onder in de koffie en maak weer een laagje van kruidnootjes op de room. Daarop weer een laag kaneelroom. Ga zo verder tot alles op is, maar eindig in ieder geval met kaneelroom. Mocht te weinig koffie hebben, maak dan snel wat koffie bij en ga verder met laagjes bouwen.
Bestrooi de bovenkant met cacaopoeder of schaaf er een chocolade letter boven. Zo blijf je helemaal in de Sinterklaas sfeer.

Eet smakelijk

1 opmerking:

  1. Mmmmmm. Helaas zijn mijn kruidnootjes al op maar ik ga deze echt maken zodra de kruidnoten weer in de winkel zijn! Ziet er echt zoooo lekker uit!!!!

    BeantwoordenVerwijderen