21 januari 2013

Appeltjes uit de oven

Wat een oud-Hollands toetje... mmmmm... heerlijk een warm appeltje uit de oven, gevuld met rozijntjes en noten. Rijk aan smaak en verwarmd voor de koude wintermaanden. Het is heel simpel te maken, kost niet veel en vol vitamientjes. De kinderen zijn er dol op. 

Eet de appeltjes gewoon zo "kaal", met een schep roomijs of wat gele vla

Iedereen heeft waarschijnlijk wel een moeder, oma of overgrootmoeder die het recept met je kan delen, maar voor het geval dat.... hier is het:

Recept Appeltjes uit de oven
4 personen

4 appels
1 eetlepel bruine suiker
1 theelepel kaneel
boter
rozijnen
noten
evt wat spijs

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ovenschaal in met boter.
Meng de suiker en het kaneel.
Was de appels en boor een met een appelboor het klokhuis uit de appels.
Zet de appels in de ovenschaal.
Schep in ieder appeltje een klein beetje van het suikermengsel, vul ze daarna voor de helft met wat rozijnen en noten naar smaak. 
Doe er weer een lepeltje van het suikermengsel in en vul hem af met rozijnen en noten.
Verdeel het resterende suikermengsel over de appeltjes.
Doe op ieder appeltje een klontje boter.
Zet de ovenschaal in de oven en bak ze in 15-20 minuten zacht.

Lekker met gele vla, roomijs of gewoon zo...

Eet smakelijk!


Als je GOKt kan je dit toetje eten als je het in je uurtje doet, laat evt de suiker weg.


2 opmerkingen: