5 februari 2013

Kip met ananas en cashewnoten


Dit gerecht moest er een keer opkomen. Het is manlief zijn favoriete gerecht en hij vraagt er dus ook vaak om. Het is een Kip Hawaii achtig iets, alleen dan zonder al die troep (lees E-nummers). Ik maak dit al jaren en het blijft lekker. We eten het met rijst, wat groene salade en evt. een stuk brood.

Recept Kip met ananas en cashewnoten
1 gezin

1 kipfilet
olijfolie
1 paprika
1 ui
150 gram champignons
evt. stengel bleekselderij
1 blik ananasstukjes
handje cashewnoten
ketjap
chilisaus
1,5 eetlepel creme fraiche

Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze goudbruin in olijfolie.
Snijd ondertussen de paprika, ui, champignons en de bleekselderij in blokjes/plakjes.
Voeg eerst de ui toe, bak deze even mee, daarna de champignons en als laatste voeg je de paprika en bleekselderij toe.
Bak dit alles dat het goed gaar is.
Voeg dan het blik ananas toe, met het vocht erbij.
Om het op smaak te brengen voeg je een scheutje ketjap toe en een beetje chilisaus (hoeveel is eigenlijk afhankelijk van je smaak, begin met weinig en proef tussendoor, dan kan je altijd nog extra toevoegen)
Laat dit alles een paar minuten inkoken.
Roer er voor het opdienen de creme fraiche door en voeg de noten toe.

Eet smakelijk!

4 opmerkingen:

  1. Wij hebben het vanmiddag gegeten, heerlijk! Ik heb er gemberpoeder bij gedaan en een beetje kruidenzout (Herbamare), verder hetzelfde! Dank je wel voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi maramel
      Wat leuk dat je het gelijk gemaakt hebt!
      Gember Kan er inderdaad ook goed bij! Leuk
      En graag gedaan hoor ;)
      Groetjes Ilse

      Verwijderen
  2. Heerlijk! Ik had gisteren 8 eters, dus heb het dubbele gemaakt. Als voorgerecht je gevulde tomaat en als nagerecht de hangop met kletskoppen. Helemaal top!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk om te horen zeg! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen