Pagina's
- Blog
- Recepten uit m'n keukentje
- DIY's
- Uit ons moestuintje
- Uit m'n weckketeltje
- Verzorgingsproducten
- Ontsappen en drogen in ons keukentje
- Info over voeding
- Boodschappen, consuminderen en besparen
- No-Waste
- Tips en Trucs
- Schoonmaak-tips/recepten
- Vakantie!
- Dagje Uit Tips
- Hier waren wij...
- Terugblikken
- Geloof aan de keukentafel
- Photo By Ilse
- Fit zijn in ons keukentje
- Wie is Ilse
5 februari 2013
Kip met ananas en cashewnoten
Dit gerecht moest er een keer opkomen. Het is manlief zijn favoriete gerecht en hij vraagt er dus ook vaak om. Het is een Kip Hawaii achtig iets, alleen dan zonder al die troep (lees E-nummers). Ik maak dit al jaren en het blijft lekker. We eten het met rijst, wat groene salade en evt. een stuk brood.
Recept Kip met ananas en cashewnoten
1 gezin
1 kipfilet
olijfolie
1 paprika
1 ui
150 gram champignons
evt. stengel bleekselderij
1 blik ananasstukjes
handje cashewnoten
ketjap
chilisaus
1,5 eetlepel creme fraiche
Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze goudbruin in olijfolie.
Snijd ondertussen de paprika, ui, champignons en de bleekselderij in blokjes/plakjes.
Voeg eerst de ui toe, bak deze even mee, daarna de champignons en als laatste voeg je de paprika en bleekselderij toe.
Bak dit alles dat het goed gaar is.
Voeg dan het blik ananas toe, met het vocht erbij.
Om het op smaak te brengen voeg je een scheutje ketjap toe en een beetje chilisaus (hoeveel is eigenlijk afhankelijk van je smaak, begin met weinig en proef tussendoor, dan kan je altijd nog extra toevoegen)
Laat dit alles een paar minuten inkoken.
Roer er voor het opdienen de creme fraiche door en voeg de noten toe.
Eet smakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Wij hebben het vanmiddag gegeten, heerlijk! Ik heb er gemberpoeder bij gedaan en een beetje kruidenzout (Herbamare), verder hetzelfde! Dank je wel voor het recept.
BeantwoordenVerwijderenHoi maramel
VerwijderenWat leuk dat je het gelijk gemaakt hebt!
Gember Kan er inderdaad ook goed bij! Leuk
En graag gedaan hoor ;)
Groetjes Ilse
Heerlijk! Ik had gisteren 8 eters, dus heb het dubbele gemaakt. Als voorgerecht je gevulde tomaat en als nagerecht de hangop met kletskoppen. Helemaal top!
BeantwoordenVerwijderenWat leuk om te horen zeg! Bedankt!
BeantwoordenVerwijderen