27 februari 2013

Pindakoeken

 Hans is dol op pindakoeken. Dus die probeerde ik deze week na te maken. Ze zijn goed gelukt en zijn lekker, maar de volgende keer maak ik toch weer een andere variant omdat ze toch ook wel naar pindakaas smaakte. Helemaal niet erg, maar volgens de kenner (Hans ;) ) smaken die uit de winkel niet naar pindakaas, zo blijft het leuk en heb ik voor de volgende keer weer een uitdaging! Ik wil het recept toch met jullie delen, want ze zijn gewoon erg lekker.

Recept Pindakoeken

trommel vol

110 gram boter
50 gram pindakaas
60 gram licht bruine Bas 
1/2 zakje vanille suiker
150 gram bloem
5 gram bakpoeder 
1 eigeel
1/2 eiwit
1 eetlepel poedersuiker 
Snufje nootmuskaat
Snufje zout
Pinda's 

Verwarm de oven voor op 180 graden

Mix de zachte boter en pindakaas tot een gladde massa. 
Voeg dan de suiker, vanillesuiker, bloem, bakpoeder, het eigeel, nootmuskaat en een snufje zout toe en mix dit nog even een paar minuten.
Roer het 1/2 eiwit los met een eetlepel poedersuiker. 
Rol balletjes (formaat golfbal) van het deeg en doop ze dan in het eimengsel en vervolgens in de pinda's.
Leg ze op de bakplaat en duw ze iets plat.
Bak ze in het midden van de oven gaar in 35 minuten

Eet smakelijk!

4 opmerkingen: