27 maart 2013

Volkoren koekjes met abrikozen, havervlokken en rozijntjes

Koekjes altijd lekker voor als de kids uit school komen, maar dan wil ik wel een verantwoord koekje, die vult tot we gaan eten. Dit koekje voldoet daar zeker aan. Door de honing blijft het een wat zachter koekje, dat lekker weghapt! 
Recept Volkoren koekjes met abrikozen, havervlokken en rozijntjes
16 stuks
200 gram volkorenmeel
120 gram zachte roomboter
30 gram honing
7 gedroogde abrikozen
handje rozijntjes
40 gram havervlokken (kan je evt ook weglaten of vervangen door havermout)
Verwarm de oven voor op 175 graden en leg een bakpapier of matje op de plaat.
Knip de abrikozen in kleine stukjes en hak de rozijntjes wat kleiner.
Kneed van alle ingredienten een deeg.
Maak balletjes van ongeveer een walnoot en druk deze plat op de bakplaat.
Bak ze in 15-20 minuten gaar en bruin.

Eet smakelijk!



2 opmerkingen: