17 april 2013

Brownie-koekjes


Brownie's wie houdt er niet van? Nee? Klik dan maar weer verder ;).... Zo ja? Lees vooral verder en ga ze snel maken!
Het is een krokant koekjes met een smeuige zachte binnenkant... mmmm... heerlijk!
Het valt niet onder de noemer gezond, daarom maakte ik wat grotere koeken voor in het weekend ipv. een stuk cake of iets dergelijks. Wel halveerde ik de hoeveelheid suiker en moet eerlijk bekennen dat ik die niet echt miste, misschien de volgende keer nog wel wat minder.

Recept Brownie-koekjes
te veel ;), koekjestrommel vol

400 gram bloem
230 gram zachte boter
halve theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
80 gram bruine basterdsuiker
80 gram suiker
2 eieren
2 theelepels vanillie aroma
75 gram cacaopoeder
100 gram gehakte chocolade of chocolade druppels

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een kom de bloem, zout en de bakpoeder.
Mix in een ander kom de zachte boter, de eieren en de suiker romig.
Voeg dan de cacao, stukjes chocolade en de vanille toe.
Mix dan in gedeeltes het bloemmengsel erdoor heen tot het een glad deeg is.
Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol het uit tot een lap van ongeveer een halve centimeter.
Steek of snijd hier de koekjes uit.
Leg de koekjes op een bakpapier of bakmatje en bak ze in 8-10 minuten gaar en zacht.

Snoepse ;)
ps. je kunt hier ook een verrukkelijk toetje mee maken...recept volgt!










4 opmerkingen:

  1. Dat is toch wel anders dan uit een pak hè? Het lijkt me lekkerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm! Gaan we zeker proberen! Recept meteen maar even printen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed recept, alleen zouden ze van mij wat zoeter mogen wat de koekjes wat lekkerder maakt.

    BeantwoordenVerwijderen