8 juni 2013

Noten-abrikozenpasta en tapenade

Op Facebook plaatste een vriendin dat ze heel simpel noten-abrikozenpasta had gemaakt. Klonk lekker en gezond dus dat wilde ik ook proberen. 
Het recept is een eigen probeersel en uiteraard kunnen jullie het ook aanpassen naar je eigen idee. 

Het is lekker op een cracker, boterham of zelfs te gebruiken als tapenade voor bij wat salade of een stokbroodje.

Recept Noten-abrikozenpasta
1 potje

50 gram abrikozen
50 gram hazelnoten
50 gram amandelen
40 gram kokosolie

Hak de abrikozen in wat kleinere stukjes.
Laat de kokosolie in de magnetron smelten.

Doe de abrikozen, hazelnoten en de amandelen in een hakmolen en maal ze helemaal fijn. 
Voeg beetje bij beetje wat kokosolie toe, zodat het een pasta word.
Wil je hem wat grover/minder smeerbaar hebben zodat je hem als tapenade kan eten, voeg dan wat minder olie toe.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen