21 september 2013

Dipper, dressing en marinade in één,... kan dat? JA!!!

Ik kocht in het verleden vaak een potje dille-honing dipsaus. Heerlijk spul... en ja je las 't goed...in het verleden. Tot ik ging experimenteren in de keuken. Fluitje van een cent om zelf te maken. 

Heerlijk voor bij een stukje kaas, wat rauwkost, als dressing, maar zelfs om een stuk vis of kip in te marineren.... Erg veelzijdig dus.

Ik heb ondertussen een grote pot gemaakt en hij staat klaar voor het pakken! Zonder E-nummers en een stuk voordeliger dan die dure potjes in de supermarkt.

Recept Honing-Mosterd dipper met dille
1 potje

half bakje dille
4 eetlepels mosterd
4 eetlepels honing
peper en zout
2 theelepels citroensap

Alles goed door elkaar roeren en klaar!

Je kunt varieren met de smaak, door bijvoorbeeld een grovere of fijnere mosterd toe te voegen. Houd je niet van mosterd, experimenteer dan door flink minder mosterd toe te voegen of helemaal weg te laten. Ook met de verhoudingen kan je spelen en zo zorgen voor een iets andere smaak. Wil je hem iets dunner hebben, voeg dan wat olie toe. Roer eens een flinke lepel door een gemengde salade, smeer er wat van op je boterham kaas en doe er een plukje sla op. Zet een schaaltje met saus om te dippen bij je kaasplankje...2 opmerkingen:

 1. oh ja, dat kan natuurlijk ook op brood ja... ik heb het een tijd veel gemaakt, maar nu is het heel lang geleden, toch maar weer eens doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Ilse,
  Sinds een paar weken ben ik ook steeds meer op de biologische toer.
  Ik vind steeds veel inspiratie op je blog, dank je wel hiervoor.
  Bovenstaande saus zal mijn man vast lekker vinden, ga het eens proberen.

  Groetjes en tot "ziens" Jenny

  BeantwoordenVerwijderen