20 september 2013

Familie tradities....

Ik ben dol op tradities maken/bouwen/creeeren in ons gezin. Als je kinderen krijgt is alles nog blanco en kan je zelf verzinnen hoe je alles gaat aankleden en aanpakken. Zo ook met verjaardagen. September en oktober zijn feestmaanden voor ons, dus we kunnen onze lol op :)

Onze jongens zijn verzot op croissants en dus ontbijten we al jaren met croissants op hun verjaardagen.

Ook mogen ze ieder jaar kiezen wat ze willen eten, dat feestmaal is dan meestal de zondag voor of na hun verjaardag. Zo leuk om te zien dat ze eigenlijk niet eens weten wat ze dan moeten kiezen ;) Steevast eerst patat of pannenkoeken, maar die maken we juist al vaak voor de feestjes, dus dat valt af.... Ieder jaar weer een verrassing wat ze kiezen.


Thomas onze oudste is 6 geworden en koos voor vis, mais en pasta.... en trixy als toetje... Geen combinatie maar hij heeft zitten smullen van zijn verjaardagmaal... en daar doen we het voor!

Sinds ze op school zitten komen er ook nog dingen als trakteren voorbij... Vorig jaar hadden we snoepspiezjes en dit jaar werden het muizen van eierkoeken. Prachtig om te zien hoe trots ze zijn op hun traktaties!


Ook feestjes zijn sinds die tijd aan de orde, reuze gezellig en bizar druk. Maar voor je kids heb je dat graag over. Dit jaar hadden we een waterige speurtocht, ijsjes eten als schat en pannenkoeken....Kon niet mislukken.

Ieder jaar maken we ook een slinger voor de jongens. Klik hier voor hoe we dat doen!

We zijn vooral erg dankbaar voor dit lieve ventje! 6 alweer... een hele leeftijd,  't leek nog maar zo kort geleden...

Hebben jullie ook je eigen tradities rondom verjaardagen?

1 opmerking:

  1. Hier zijn de tradities nog een beetje 'in de maak'. Wel hangen we bijv. elke verjaardag de stoffen slinger met de naam op die ik bij de geboorte maakte en komen de opa's en oma's patatjes eten. De nichtjes en neefjes komen een paar dagen later een dagje spelen zodat het niet te veel in 1 x is. Tja, als ze straks naar school gaat zal dat ook wel weer veranderen :-)
    Sinterklaas vieren we rond de houtkachel in het tuinhuis met warme chocolademelk en speculaas en voor elk een paar cadeautjes: iets 'leuks', iets nuttigs, iets lekkers (bijv. chocoladeletter) en een boek. Geen overdreven dingen dus, maar vooral warmte en gezelligheid door tijd met elkaar door te brengen! We hopen vanuit dat uitgangspunt de tradities steeds vorm te kunnen geven!

    BeantwoordenVerwijderen