1 november 2013

Appeltaart met rum

Als ik aan Hans vraag wat voor taart ik zal bakken is de kans groot dat hij een appeltaart oppert... Maar als ik ergens een hekel aan heb is het aan appeltaart bakken... Vind het een lang karwei en dat deeg kneden. Helemaal niet handig, heb je van die vieze handen ;) en steevast komen de jongens dan met een karweitje wat echt niet kan wachten ... 

Maar toch kom ik graag tegemoet aan de wens van Hans en zo komt het dat ik nog wel eens experimenteer met appeltaart maken. Vaak in de vorm van een cake die ik helemaal aanpas aan mijn idee en stemming van dat moment.

Deze taart is gemaakt voor Hans zijn collega's ivm zijn verjaardag. In principe is het een kaneel-rum cake met flink wat appels erdoor en erop...


Recept Appeltaart met rum
taart 26 cm

200 gram boter
4 eieren
100 gram suiker
2 eetlepels kaneel
75 ml rum
200 gram bloem
2 eetlepels bakpoeder
snuf zout
4 appels
amandelschaafsel
evt honing

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet een springvorm in met boter en strooi wat paneermeel in de springvorm.
Zet in een aparte kom de bloem, bakpoeder, zout en kaneel klaar.
Mix de zachte boter met de suiker zacht en romig.
Voeg dan 1 voor 1 de eieren erdoor.
Spatel er dan het bloemmengsel erdoorheen. 
Voeg de rum toe en mix dit zeker 3-4 minuten stevig door.
Ik schilde ondertussen de appels (dit kan omdat ik een keukenmachine heb, heb je die niet? Kies er dan voor om de appels al eerder te schillen of na het mixen).
Hou 1 appel apart.
Spatel de appels door het cakebeslag heen en verdeel het beslag in de vorm.
Schil de ene appel die je apart hield niet, snijd hem in vieren en haal het klokhuis eruit en snijd de appel in hele dunne partjes.
Verdeel de partjes dakpansgewijs over het beslag.
Strooi hier over wat amandelschaafsel en evt wat grove suiker.



Bak de taart in 60-65 minuten gaar.

Toen de taart stond af te koelen deed ik er een klein beetje honing overheen, dit hoeft niet maar ziet er mooi uit en geeft een extra smaakje af aan de bovenkant.

Eet smakelijk!



4 opmerkingen:

  1. Dat lijkt mij wel wat :-)
    Ik had juist een fles met RUM aangeschaft...
    dat klinkt hè :-)
    Wel voor heel degelijk gebruik hoor...
    om rozijnen e.d in te weken met oog op KERSTSTOLLEN maken,
    straks in de DECEMBERMAAND.

    Ik zat al te denken...
    wat moet ik toch met die overige RUM...

    Maar ilse' keukentje weet raad,
    en bedenkt een heerlijke RUM-appeltaart :-)

    DANKJEWEL weer!
    LIEVE GROETEN, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Hi...
      en natuurlijk heb ik deze LEKKERE TAART dit weekend direct gemaakt :-)
      OVERHEERLIJK,
      helemaal als de taart nog een beetje warm is.
      Dan gaat de RUM zo fijn geuren :-)

      Ik deed er net als jou ook een beetje HONING op.
      Die HONINGSMAAK is trouwens echt kostelijk in combinatie met dat AMANDELSCHAAFSEL :-)
      Deze taart is voor herhaling vatbaar...
      want de FLES is nog niet leeg :-)
      DANKJEWEL!

      LIEVE GROETEN, Suzanne

      Verwijderen
    2. Oh echt! hahah lekker he!
      Dan kan je waarschijnlijk nog veel taartjes maken ;)

      Verwijderen