31 oktober 2013

Overschot aan druivensap en stroop...

 Een tijd geleden oogstte we onze druiven om er voor het eerst sap van te maken,
maar wat hadden we veel sap.

Het is best lekker, maar de jongens lusten het niet 
en wij drinken eigenlijk alleen sap in het weekend en hebben ook nog zoveel andere sapjes op voorraad staan...
dus kwam ik op het idee om zelf stroop te koken van deze druiven
Geen idee of het lekker zou worden.


Voor stroop heb je sap nodig...veel sap.. voor een klein beetje stroop.
Maar de appelstroop die ik zelf maakte was heerlijk.
Dus nu ook zelf druivenstroop gemaakt en.... 


Heerlijk...een echte druiven smaak en ook duidelijk een stroop smaak.
Ik voegde wel wat suiker toe omdat hij anders te wrang en wat zuur zou worden.

Ben blij dat gelukt is, want zo hebben we bijna gratis stroop voor op de boterhammen, pannenkoeken, enz...


6 opmerkingen:

  1. Geweldig :-)
    wat een heldhaftig plan om dit gewoon TE DOEN :-)
    Leuk zeg...
    En nog leuker dat het zo goed is uitgepakt.
    Ik heb nog nooit gehoord van DRUIVENSTROOP.

    Straks wordt je KEUKENTJE nog op de kaart geschreven :-)
    Ik zie het al helemaal voor mij...
    "ILSE'S AMBACHTELIJKE DRUIVENSTROOP"
    Hi Hi...

    LIEVE GROETEN, Suzanne




    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. grappig he... had er ook nog nooit van gehoord, heb er niet eens over geblogd, maar ik heb ook pruimenstroop staan... ja had ook veel pruimensap ;)

      Verwijderen
  2. Prachtig idee, wij krijgen nu heel veel druiven (manden vol), kun je ons stap voor step vertellen hoe we dit moeten doen (absolute beginners) ?? Bij voorbaat dank !
    Wim

    BeantwoordenVerwijderen
  3. denk ik 2 x dezelfde reactie gegeven, zie nu pas dat ik moet wachten op goedkeuring :-) Sorry

    BeantwoordenVerwijderen