Ik neem je die week mee in de heerlijke wereld van pompoen. Ik wist niet dat het zo'n veelzijdige groente was en ben zeker van plan er nog vaker 1 te kopen. Mocht je ooit eens pompoen op hebben en het niet lusten?? Haak dan deze week niet gelijk af... Er zullen echt recepten tussen zitten die je wel zal lusten!
Deze foto kwam ik tegen op een andere blog, handig zo kan je zien hoe ze heten en vervolgens zoeken of ze eetbaar zijn
Hieronder alvast een filmpje hoe je een pompoen kan schoonmaken... Ik noemde het 'slachten' ;)
Lezen jullie mee deze week???
Dankjewel! Ik had pas heeeerlijke pompoensoep gemaakt, maar de moed ontbreekt me om het nog een keer te doen vanwege die ellendige schil! Maar zo...durf ik het nog wel een keer aan!
BeantwoordenVerwijderenDan komt er van de week nog een goede tip...ik maakte mijn soep deels in de oven en dan hoef je hem niet te schillen!
Verwijderendat is ook een goed idee een zaag...mensen wat een hak en snij werk is het zeg! Heb nu 2 kleintjes liggen, hoop dat die wat makkelijker te slachten zijn ;)
BeantwoordenVerwijderenAls je de pompoen 20 minuten in de oven legt bij een temperatuur van 150 graden, dan snijd en schil je de pompoen alsof het een aardappel is.
BeantwoordenVerwijderenAls de pompoen lastig te snijden is. Kook ik heb eerst in zijn geheel even een paar minuten in een grote pan en dan is hij heel zacht om zo te snijden.
BeantwoordenVerwijderen