9 november 2013

Een week lang pompoen

Een tijdje geleden gingen we naar een pompoenenmarkt en kochten een enorme pompoen. Hadden we ooit pompoen op? Nee... maar ik wilde van alles proberen...dus het gevaarte ging mee en ik ging er op een dag mee aan de slag. Arme mannen, ze moesten bijna alles tegelijk proeven. Omdat ik zoveel in een keer maakte, kwam ik op het idee om een week lang over pompoenen te bloggen... Dus volgende week is het zover... 

Ik neem je die week mee in de heerlijke wereld van pompoen. Ik wist niet dat het zo'n veelzijdige groente was en ben zeker van plan er nog vaker 1 te kopen. Mocht je ooit eens pompoen op hebben en het niet lusten?? Haak dan deze week niet gelijk af... Er zullen echt recepten tussen zitten die je wel zal lusten!

Deze foto kwam ik tegen op een andere blog, handig zo kan je zien hoe ze heten en vervolgens zoeken of ze eetbaar zijnHieronder alvast een filmpje hoe je een pompoen kan schoonmaken... Ik noemde het 'slachten' ;)


Lezen jullie mee deze week???

6 opmerkingen:

 1. Dankjewel! Ik had pas heeeerlijke pompoensoep gemaakt, maar de moed ontbreekt me om het nog een keer te doen vanwege die ellendige schil! Maar zo...durf ik het nog wel een keer aan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan komt er van de week nog een goede tip...ik maakte mijn soep deels in de oven en dan hoef je hem niet te schillen!

   Verwijderen
 2. HEERLIJK zo'n POMPOENWEEK :-)
  En uhhh...
  ik noem het ook altijd SLACHTEN :-)

  Soms gebruik ik zelfs onze boomzaag om ze in stukken te krijgen!
  Leuk Ilse,
  ik verheug mij op je blogjes over POMPOEN!

  LIEFS, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat is ook een goed idee een zaag...mensen wat een hak en snij werk is het zeg! Heb nu 2 kleintjes liggen, hoop dat die wat makkelijker te slachten zijn ;)

   Verwijderen
 3. Als je de pompoen 20 minuten in de oven legt bij een temperatuur van 150 graden, dan snijd en schil je de pompoen alsof het een aardappel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als de pompoen lastig te snijden is. Kook ik heb eerst in zijn geheel even een paar minuten in een grote pan en dan is hij heel zacht om zo te snijden.

  BeantwoordenVerwijderen