14 november 2013

Pompoen kan je makkelijk invriezen

Een pompoen is natuurlijk een enorm ding en dat eten jullie waarschijnlijk net als wij niet in een keer op. 

Daarom ging ik op zoek of je pompoenen kan invriezen... en wat blijkt... dat kan makkelijk. Je snijdt de pompoen in de maat stukjes die je wilt hebben en blancheert ze 7 minuten. 
Gelijk terug koelen en dan kan je het zakjes doen en invriezen. Het schijnt dat je het ook kan wecken, alleen zover ben ik nog niet.

Pompoenen zijn een ideale bewaargroente. Je kan hem lang bewaren. Hij hoeft pas echt op als er plekjes op beginnen te komen. Begin er dan wel snel aan...want als hij eenmaal begint te schimmelen gaat het snel en is hij binnen een week weg!

Handig om te hebben liggen en te weten dat hij niet altijd gelijk op hoeft!


1 opmerking:

  1. O ja lieve Ilse...
    "INVRIEZEN"
    reuze handig!

    Weet je...
    ik vries het tegen alle regels in,
    veelal gewoon rauw in :-)
    En dan gaat al jaren prima!
    Die gebruik ik dan meestal voor SOEP, TAART of IJS.
    Dan haalt het niet echt uit,
    dan mag het vruchtvlees best wat structuur verliezen.
    Als je echt stevige dobbelsteentjes wilt behouden denk ik dat je het WEL moet blancheren.
    Maar hoe jij het doet hoort het natuurlijk,
    helemaal GOED :-)
    DANK voor deze WAARDEVOLLE TIP!

    GENIET ERVAN!

    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen