15 november 2013

Pompoencake

Als experiment maakte ik ook en pompoencake.
Het lijkt een beetje op een carrotcake, wat vochtiger dan een normale cake.
Ik heb wel een foto gemaakt van de cake voor hij gebakken werd, maar gebakken blijk ik er geen foto van te hebben gemaakt...
Dus helaas...

Ik vergat een stuk bakpapier in mijn bakvorm te doen, met als resultaat dat mijn bodem in de vorm bleef zitten...
De smaak was er niet minder om hoor!

Recept Pompoencake
1 cake

250 gram pompoen grof geraspt
80 gram suiker
150 gram volkorenbloem
100 gram amandelbloem
50 gram honing
4 eieren
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
1 eetlepel koekkruiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een cakeblik in en leg er een stuk bakpapier in en laat de flappen van 't papier over de rand hangen zodat je de cake er later zo uit kunt liften.
Maak de pompoen schoon en rasp hem grof.

Roer de eieren met de suiker goed door elkaar.
Voeg dan de andere ingredienten toe en meng dit goed.
Stort het beslag in de cakevorm.
Bak hem ongeveer 60-75 minuten, prik er na een uur in met sateprikker, als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.

Eet smakelijk!



Na een dagje allerlei recepten met pompoen uitproberen, 
zag m'n keuken er zo uit! 
Herkenbaar?? ;)



3 opmerkingen:

  1. Hi Hi...
    Jaaaaaaaa...
    HEEL HERKENBAAR!
    Ik verklaar de keuken dan vaak tot SLAGVELD en hoop dat ik dan geen spontane visite krijg.
    Niet iedereen begrijpt dit namelijk :-)

    Wat leuk zo'n CAKE,
    ga ik voorzeker ook nog eens proberen.
    Goed dat je schrijft over het BAKPAPIER in de vorm doen :-)
    HEEL GOED!

    Een FIJN WEEKEND :-)

    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Laatst deze cake gemaakt, verrassend lekker! Weer eens wat anders met geraspte, rauwe pompoen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk een week vol pompoen recepten. Lekker recept, ik ga ook een keer deze zoete pompoencake maken ipv hartige!

    BeantwoordenVerwijderen