12 november 2013

Pompoen-stoofschotel

Toen we de pompoen kochten, konden we een stoofschotel proeven en die smaakte wel erg lekker. 
Dus die maakte ik ook klaar als avondeten. 
De kinderen vonden het niet lekker omdat het te pittig was 
en sowieso hadden ze nog nooit pompoen op. Gelukkig had ik ook nog de pannenkoekjes staan en die gingen achter elkaar naar binnen ;)








Recept Pompoen-stoofschotel
4 personen

500 gram schoongemaakte pompoen
200 gram gare bruine bonen
1 rode ui
1 paprika
1 teentje knoflook
1/2 rode peper
1 blik gepelde tomaten
250 gram kipfilet
peper, zout

Maak de pompoen schoon en snijd de pompoen in stukjes van 1-1,5 cm.
Snijd de paprika, de peper en de rode ui ook in stukjes.
De kipfilet snijd je ook in blokjes.
Verhit in een pan wat olie en bak hierin de kipfilet rondom bruin.
Bak dan ook de paprika en de ui mee.
Pers het teentje knoflook ui en bak deze ook mee.
Dan kan de rode peper erbij en bak deze ook enkele minuten mee.
Doe nu de pompoenstukjes en de gepelde tomaten erbij.
Laat dit op zacht vuur ongeveer een uurtje stoven.
Voeg dan de bruine bonen toe en warm deze ook even goed mee.
Maak op smaak met wat peper en zout.

Wij aten het met rijst, maar je zou het ook kunnen eten met een flink stuk brood of wat macaroni. Doordat de kids het niet lekker vonden hielden we een portie over, dat zit in de vriezer voor een andere keer... Ideaal!



Eet smakelijk!



1 opmerking:

  1. Wat een goed idee om POMPOEN en BONEN te combineren!
    Deze combinatie lijkt mij heel smakelijk :-)
    STOOFPOTJES zijn hier sowieso favoriet.

    Ik snap het wel van jullie kleintjes qua pit...
    misschien vinden ze mild gekruide pompoenpannenkoekjes wel lekker?

    DANKJEWEL om dit mooie gerecht ons ook te gunnen!

    LIEVE GROETEN, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen