13 november 2013

Pompoen-pannenkoekjes

Dit was een super recept! 
De jongens hebben gesmuld.
De stoofschotel die wij aten vonden ze niet lekker...
maar deze gingen achter elkaar naar binnen!


Mooi want ze zitten vol met vitamines!
Deze pannenkoekjes kan je warm of koud eten.
Ideaal voor bv in een brooddoos.
Maar ook gewoon lekker als lunch of warme maaltijd.
Onze jongens zijn nu in ieder geval dol op pompoen ;)


Recept Pompoen-pannenkoekjes
12-15 stuks

500 gram grof geraspte pompoen
75 gram volkorenmeel
1 eetlepel bakpoeder
2 eieren
snuf zout
scheutje melk

Maak de pompoen schoon en rasp deze grof.
Roer dit met de rest van de ingredienten tot een dik beslag
Het moet dikker zijn dan een pannenkoekenbeslag.
Mocht het te dun zijn dan kan je wat meel toevoegen en is het te dik dan doe je er nog een extra scheutje melk toe.
















Bestrooi ze voor het eten met wat kaneel en evt wat poedersuiker!
Verhit de koekenpan en doe er wat olie in.
Schep 3-4 hoopjes beslag in de pan en druk deze iets plat met de lepel.


















Bak ze op een matig vuur aan beide kanten goudbruin.

Bestrooi ze voor het eten met wat kaneel en evt wat poedersuiker....

MMMM wat waren ze lekker.. snel maar weer een pompoen kopen!

Eet smakelijk!

4 opmerkingen:

  1. Oooo Ilse, ziet er lekker uit zeg! Ik kan me voorstellen dat je hier ook makkelijk en lekker een hartige versie van kunt maken, bv geraspte kaas erover, of met kruiden aan de slag... Ik ga het proberen. Mooi dat de jongens dol zijn op pompoen inmiddels. Jong geleerd... :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je er inderdaad ook een hartige versie van kunnen maken, maar dit valt zo in de smaak,.... Daar durf ik niets meer aan te veranderen ;) allang blij dat ze pompoen eten ;)
      Pompoenen soep vond de oudste ook heerlijk! Altijd handig als je iets lust ;(

      Verwijderen
  2. Zo heerlijk ik heb ze daarstraks gemaakt we hebben er van genoten

    Jane

    BeantwoordenVerwijderen