Tarte Tartin....
Bij het zien van die naam haakte ik vaak al af...
Leek me moeilijk en zo'n gedoe.
Las ook vaak in recepten dat het in een pan in de oven moest
en ik heb geen pannen die daarvoor geschikt zijn.
Tot de laatste allerhande...
Die bracht daar verandering in.
Ik ging overstag en maakte met veel aanpassingen m'n eerste tarte tartin.
Eerlijk is eerlijk, het is veel makkelijker dan gedacht...
Recept Peren-speculaas tarte tartin
2 personen
2 1pers. ovenschaaltjes
30 gram suiker
eetlepel boter
2 theelepels citroensap
2 eetlepels water
2 peren
2 plakken ontdooid bladerdeeg
3 eetlepels amandelmeel
1 eetlepel custard
2 theelepels koekkruiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de amandelmeel, custard en de koekkruiden in een schaaltje en roer het goed door.
Doe de suiker met het water in een pan.
Breng dit zachtjes aan de kook en maak hier karamel van die lichtbruin van kleur is.
Schil ondertussen de peren en snijd deze in grove stukken.
Voeg dan de boter en de citroensap toe (kan spatten).
Schenk de karamel in de bakjes.
Verdeel hierover de perenblokjes.
Snijd de plakken bladerdeeg wat kleiner en dek hier de schaaltjes mee af.
Stop ook wat naar beneden tussen de peren en de rand van 't ovenschaaltje.
Prik wat gaatjes in het bladerdeeg.
Zet er een bordje op en keer ze om.
Serveer met wat slagroom en kaneelijs!
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten