19 december 2013

Wat eten jullie met de kerst (3)


Ik was aan het verzinnen en aan het opschrijven wat ik met de kerst wilde maken en versierde gelijk mijn blad.... Leuk...
Gelijk maar even wat kleurtjes gepakt en in gekleurd...
Wat word ik dan toch blij...
van een heel simpel lijstje met mooie kleurtjes...
Ondertussen zijn er wel wat wijzigingen aangebracht.


Zo gaat de kipfilet die we de eerste dag zullen eten in een jasje van bladerdeeg en ja het recept zal ook hier komen.
De eerste dag komen mijn schoonouders 's middags warm eten, wat aan het einde van de middag is er een kinderkerstdienst :)


's Avonds komen mijn ouders lekker een bakkie doen. Ik wilde eerst taart bakken, maar dat redt ik niet. Dus ik heb er voor gekozen allerlei kleine lekkere hapjes, chocolaadjes en koekjes te maken en op een etagere te leggen. Zo hebben we de luxe van kiezen ;)

De 2e dag zijn we heerlijk als gezin thuis en hebben we alle tijd voor elkaar en eten we wanneer we willen en wat we willen.


Door de tortellini gaan ook nog wat varkenshaasreepjes. De kids zijn niet zo dol op tortellini met spinaziesaus, maar wel op komkommertjes en ''kale'' pasta...en ach ja het is tenslotte kerst, dus waarom niet... dan haal ik ook nog zo'n leuk stukje vlees in de vorm van een kerstboom (vinden ze helemaal geweldig)
We verwennen hen gewoon lekker en tussendoor nemen we wel wat extra fruit


Wat is jullie menu??





6 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen allemaal, ik vind het leuk dat je zoveel op je blog zet. In de onze familie heb je al meer volgers en makers van je recepten. Heb je al de boerenkooltaart gemaakt van Ilse vragen ze dan? Moet je doen erg lekker...
    We gaan eerste kerstdag gourmetten of fonduen, Nog even kijken waar we dan zin in hebben. Ik koop niet de kant en klaar bakken vlees, maar snijd en kruid en vlees zelf. Dat is ook zo gebeurd, met een zelfgemaakte zalmsalade erbij en wat sausje enzo. En ik maak nog een arretjescake, voor bij de koffie of thee. Tweede kerstdag eten we tussen de middag bij mn ouders en 's avonds bij mn schoonouders. Verder maak ik er nooit zo'n poeha van. Sommige mensen eten bijv. alleen zelfgemaakte soep of stoofperen met kerst. Dat eten we vaker zulke dingen dus wij vinden het normaal, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou je hebt het voor elkaar hoor Anita... Ik zit alleen op de bank en ik zit te blozen bij het lezen van deze reactie ;)! Hahahah bedankt dat je dit deelde met me... vind ik erg leuk! ennnuuh die boerenkooltaart moet je idd eens maken
      Fijne dagen

      Verwijderen
  2. 1e kerstdag: salade met gegrilde vijgen en kaas, rollade met aardappelgratin en sperziebonen en semifreddo( recept 24 kitchen)toe.

    2 kerstdag: pompoensoep, gerookte varkenshaas (zelf roken), garnituur nog niet bekend en toe de Big Apple cheese cake (recept 24 kitchen) toe

    Allemaal vers gekookt, niets uit pakjes en kant en klaar maaltijden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kan ik een tafel voor 4 bij je boeken??? Geen idee wie je bent anoniem of waar je woont, maar voor zo'n menu.... mmmm...ik zou graag aanschuiven ;)
      Groetjes Ilse

      Verwijderen
  3. Ja ik las het dat je dat bij het andere berichtje achterliet...
    Maar de vraag wordt in principe in ieder blogje gevraagd....
    We vinden het inderdaad belangrijk dat de kinderen ook echt kunnen genieten van hun kerstdiner! Dus mogen ze dingen eten en drinken die ze geweldig vinden. Wel probeer ik een beetje de gezondheid in de gaten te houden en alle nummertjes ed.
    Maar dat gaat met dit menu helemaal goed komen,
    Liefs Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb echt het plan-talent van een olifant.
    Heb er nog helemaal niet over nagedacht wat we gaan eten.
    Meestal gaat m'n Lieff met een vriend de keuken in (als de kids in bed liggen) en doet een dotje. Heel knus, gezellig en huiselijk. En de kids, die normaal übergezond eten, krijgen dan een dagje allerlei ehm.. dingen die ze bijna nooit eten (zoals cola enzo:)
    En met de kids ga ik de dag ervoor naar de bakker. Dat is de enige keer op een jaar dat ik dat doe, lekker relaxed voor mezelf en voor de kids helemaal fantastisch om iets lekkers uit te mogen kiezen voor bij het feest-ontbijt.

    BeantwoordenVerwijderen