24 januari 2014

Kipfilet in een jasje

Het is al weer even geleden dat het kerst was,
maar dit heb ik gemaakt voor kerst toen mijn schoonfamilie kwam eten.
Ik heb toen simpelweg geen tijd gehad om er over te bloggen en ik vind dat zulk lekker eten ook best op andere dagen dan kerst gegeten kan worden.
Als je bv eters krijgt of gewoon lekker wil eten.
Wij eten het ook wel eens samen op zondagavond met wat salade

Recept Kipfilet in een jasje
6 stuks

1 kilo kipfilet
kipkruiden
6 plakken rauwe ham, ik koos voor coburgerham
200 gram champignons
1 ei
6 plakken hartige taart (blader)deeg (zoals hieronder)
Koopmans Deeg voor Hartige Taart

Snijd de kipfilet is wat kleinere filetjes. (waarschijnlijk hou je wat kipfilet over, maar hier bv een lekkere kipkerrie salade van
Kruid deze zoals je gewend bent.
Verwarm een koekenpan met wat olie erin.
Bak de kipfilet in 10 minuten goudbruin (ik deed dit de dag tevoren, zodat hij makkelijker te verwerken is, je kan het natuurlijk ook 's middags al doen)
Maak de champignons schoon en bak deze even kort aan in roomboter tot ze mooi gekleurd zijn.
Ontdooi de plakjes deeg, door ze naast elkaar op het aanrecht te leggen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Nu maak je de pakketjes, neem een ontdooid plakje deeg en leg hierop een plak rauwe ham.


Verdeel daarop wat champignons.


Leg daarop een kipfilet.


Vouw het deeg dicht en rek het een beetje uit.
Met een vork kan je de naden makkelijk dicht drukken.







Bestrijk als laatst met een losgeklopt ei.



Bak ze in 15-20 minuten gaar en goudbruin in de oven.


Wij aten dit met een grote keuze aan groente, zoals stoofperen, salade, sperziebonen, zelf gemaakte appelmoes, patatjes en aardappelkroketjes... Heerlijk en een mooi gerecht om te presenteren aan je gasten.

Smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er goed uit. Misschien een domme vraag, maar de kipfilets, doe je ze rauw of gebakken in de bladerdeeg?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is geen domme vraag, maar t staat wel in 't recept ;)
      Ik bakte ze eerst 10 minuutjes de dag tevoren, zo zijn ze makkelijker te verwerken en niet rauw!
      Liefs Ilse

      Verwijderen