De kruiden groeien goed hier en die wilde ik graag gebruiken voor zelfgemaakte kruidenboter.
Ik knipte genoeg kruiden.
Liet een pakje roomboter zacht worden.
Sneed alle kruiden en met een vork "prakte" ik deze door de zachte boter heen.
Ik verdeelde de boter in 5 zakjes en deed deze goed dicht en hup de vriezer in...
Jippie echte lekkere zelf gemaakte boter voor van de winter!
Ik ga binnenkort ook nog de maggi/lavas plant kort knippen en dat invriezen...
ook erg lekker om door de wintersesoep te kunnen doen
Hoi Ilse,
BeantwoordenVerwijderenJa zo deed ik dat ook, heerlijke kruidenboter kant en klaar in de vriezer. Alleen maar even te laten ontdooien voor gebruik... En dat smaakt dan zo lekker...!
Fijn weekend,
Lieve groet,
Mirjam
Ach, wat grappig. Vandaag precies hetzelfde klusje gedaan. Alleen er ook nog een knoflook doorheen gedaan.
BeantwoordenVerwijderenWaarom kies je ervoor om de maggiplant in te vriezen ipv te drogen?
BeantwoordenVerwijderenGr. Liesbeth
ik ben nog niet zo bekend met het zelf drogen van mijn kruiden en ik heb van meerdere mensen begrepen dat maggi veel smaak verliest door het te drogen en dat je dit kruid beter kan invriezen. daarom koos ik ervoor.
VerwijderenDroog jij zelf je maggi? Bevalt dat?
Groetjes Ilse
En nu nog zelf boter maken; http://mevrouwwispeltuut.blogspot.com/2013/02/boter-zelf-boter-maken-lekker-en-weinig.html
BeantwoordenVerwijderenheb er wel eens naar gekeken, maar lijkt me wel heel veel werk....
Verwijderenga iig naar jouw link kijken ;)
Groetjes
oh, nooit bij nagedacht dat je dat kon invriezen - dat is wel een supertip!
BeantwoordenVerwijderenLeuk! Welke kruiden heb je precies gebruikt?
BeantwoordenVerwijderenDaar ben ik ook wel erg benieuwd naar, welke kruiden je hebt gebruikt. Wij waren vorig jaar op een BBQ en een van de visite had het ook klaargemaakt maar vergeten te vragen en die vroor het ook altijd in. Lijkt mij ideaal, want zo'n bakje is voor ons veel te veel die je in de winkel kunt kopen.
BeantwoordenVerwijderengroetjes,
Janneke
Beste Janneke en nienke
BeantwoordenVerwijderenIk heb dit keer knoflook, peterselie, bieslook, kneepjes citroensap en zout gebruikt.
Misschien hebben jullie iets aan dit eerdere blog bericht!
http://uitmijnkeukentje.blogspot.nl/2014/03/kruidenboterdiverse-soorten.html
Dank je wel! Dit ga ik ook uitproberen!
Verwijderen