1 juli 2014

Italiaanse courgette uit de oven

Een tijdje geleden waren we bij vrienden. Ook zij hebben een moestuin in hun achtertuin en zelfs in de voortuin. Ze was erg vroeg geweest met het zaaien van de courgette en met het mooie weer heeft mijn vriendin geluk gehad.
En wat voor geluk.... ze had heel veel courgette's en gul dat ze zijn, kregen wij een pracht exemplaar mee! Bedankt!!!

Ik wist niet zo goed wat ik moest kiezen wat ik er van zou maken.... er zijn zo veel lekkere gerechten... Uiteindelijk koos ik om hem te vullen en ohhh wat was dat een goede keuze!


We hebben gesmuld.
Ik plukte nog een salade uit de tuin en dit was een goed vullende maaltijd


Recept Italiaanse courgette uit de oven
2 personen

1 hele flink courgette of 2 wat kleinere
200 gram gehakt
6 champignons
1/2 paprika
1 rode ui
2 stengels lente uit *uit eigen tuin ;)
1/2 prei
2 tomaten
2 eetlepels pijnboompitten
peper en zout
eetlepel Italiaanse kruiden
olijfolie
parmezaanse kaas
sla naar keuze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rooster de pijnboompitjes.
Snijd alle groente (behalve de tomaat) in fijn stukjes.
Rul het gehakt gaar en kruid het zoals je gewend bent.
Voeg dan de ui en paprika toe en bak deze mee tot ze iets verkleuren.
Dan kan de prei en de champignons erbij.
Bak alles goed gaar.
Was de courgette en snijd hem in de lengte doormidden.
Hol met een lepel de courgette uit, hou ongeveer een halve tot 1 cm over tot op de schil.
Leg de courgette's in een ovenschaal.
Snijd het vruchtvlees van de courgette fijn en doe dit ook in pan.
Breng het groentemengsel op smaak met peper en zout en de Italiaanse kruiden.
Bak alles nog even goed door.
Verdeel het groentemengsel over de courgette's.
Snijd de tomaat in dunne plakjes en leg deze over de vulling heen.
Rasp er flink kaas overheen en verdeel de helft van de pijnboompitten en de lente uitjes over de kaas (de rest kan door de sla).


Bak de courgette 20 minuten in de oven.
Maak in die tijd de salade....
Ik plukte wat pluksla en rucola en wat bloemen van de Oost-Indische kers die ook eetbaar zijn... 

en dan???

smullen maar

Erg lekker voor een zomerse dag....




8 opmerkingen:

  1. Ik heb hem ff gekopieerd klink heel erg lekker dank je wel voor het delen van je recept.

    Corina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan hoor! Ben benieuwd wat je ervan vindt!

      Verwijderen
  2. klinkt lekker!!zal ik ook eens opvullen.wij hebben er hier ook heel veel en daar maak ik dan soep van die ik dan invries.wat kook jij toch graag!bloempjes heb ik nog nooit gegeten,die zet ik liever in een vaasje,knipoog!!groeten van je dagelijkse bloglezeres uit belgie debora

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat heb je goed gezien! Ik kook heeeeel graag ;)
      Soep maak ik ook veel hoor van courgette, maar dit is meer een echte maaltijd en zo lekker!
      Veel mensen reageren zo hoor op 't eten van bloemen... Terwijl 't echt lekker is! Deze bloemen van de oost Indische kers kan je bv ook goed vullen met roomkaas en dat is ook super lekker!
      Wat gaaf dat je meeleest vanuit België!
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  3. Je zal het niet geloven...
    Zit hier net met COURGETTES voor mijn neus en wil ze gaan vullen voor in de oven :-)
    Nou...
    2 zielen 1 gedachte :-)
    Geweldig dat je zo'n mooie SALADE uit eigen tuin hebt!!!
    Zo mooi om te zien :-)
    Wat een rijk gevoel geeft dit alles hè!!!

    DANK voor deze heerlijke bron van inspiratie...
    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha geweldig Suzanne! Grappig dat je dit ook wilde doen.
      Ik voel me reuze rijk!
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  4. Hoi Ilse,
    Deze ziet er wel heel lekker uit. Dit ga ik zeker een keer proberen. Ik ga het recept bewaren hoor...
    Fijne dag verder,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gisteren gemaakt, maar waarschijnlijk niet genoeg kruiden gebruikt. Het was erg flauw van smaak. Volgende x beter.

    BeantwoordenVerwijderen