12 juli 2014

Rijkdom in de vriezer

Maggi of wel Lavas vinden wij heerlijk in soep!
Nu heb ik het zelf in de tuin staan, maar dit jaar doet hij het niet zo goed...
Dus ik keek mijn schoonmoeder lief aan en ik kreeg een hele bos...
Nee geen bloemen maar een grote bos lavas!




Ik plukte de bladeren van de takken 
maalde ze fijn in de hakmolen
deed ze in een ijsblokjesvorm 
(die ik er speciaal voor kocht bij de kringloop voor 0.10 per stuk)
beetje water erbij
en die gingen de vriezer in...
de volgende ochtend konden ze eruit 
en nu heb ik een flinke zak vol met rijkdom voor in de wintersoep!

6 opmerkingen:

  1. Complimenten voor je inspirerende blog! Zo leuk om te lezen, je hebt een hele prettige schrijfstijl.
    Via "wecken is hip" ben ik op je blog gekomen.
    Als ik naar mijn potten kijk (zijn er een heel stuk minder dan jij hebt) dan ervaar ik dat ook als rijkdom. Tuurlijk, het is een hoop werk voor het in de potten zit maar later heb je er weer gemak van.
    Mooi dat je je kinderen er ook bij betrek, zij zullen zo spelenderwijs leren wat gezond eten is.
    Groetjes en een fijn weekend,
    Willy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lekker veel vitamientjes voor in de soep!groetjes debora

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed idee, dank je wel! Kan ook met basilicum toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk zo'n mooie voorraad voor het grijpen... Dat wordt een heel seizoen heerlijke soepen..
    Ik wens je een fijn weekend,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Ilse, Ik ben je blog gaan volgen, erg leuk zeg! Ik lees veel raakvlakken, moestuintje en wecken. Ik vries het maggikruid ook altijd, heerlijk om altijd bij de hand te hebben!

    BeantwoordenVerwijderen