25 november 2014

Vrije dag 2.1

Vrije dagen...
Iedere dinsdag en vrijdag heb ik er een...
Dinsdag is echt voor mij...
want Matthijs is ook iedere vrijdag vrij... reuze gezellig... maar moet ik toch rekening houden met hem... daarom is dinsdag zo lekker...
Voor de vakantie rende ik vaak heel de dag door op mijn vrije dag...
Na de vakantie besefte ik dat niet niet voor niks een vrije dag heb..
Dus ik heb besloten dat ik het ander ga aanpakken...
Ik ga dingen doen die IK leuk vind...
Oeioei wat klinkt dat egoïstisch...maar zo voelt het niet ;)

Elke dinsdag is anders....
Soms lezen, soms bloggen, soms foto's plakken... soms kleuren...soms vrouwendagen terug luisteren... soms op visite bij een vriendin....soms koekjes bakken... soms naar de kringloop... soms winkelen....soms vrijwilligers werk...soms stukje wandelen... 
Daarom vrije dag 2.1
de nieuwe versie van dinsdag
gewoon van alles een beetje om bij te komen en op te laden....
en dat is genieten...


dit is zo'n mooi boek... echt een aanrader!!

Hebben jullie ook wel eens zo'n dag?
Dat je wat doet voor jezelf?

5 opmerkingen:

 1. Hoi Ilse,
  Wat heerlijk om te lezen....zo'n vrije dag en dan iets doen voor jezelf!
  Weet hoe dat voelt en dat je daar intens van kunt genieten!
  Een fijne vrije dag toegewenst.

  Groetjes, Dieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geniet ervan vandaag ♥ :)
  Heerlijk joh!
  Goed besluit trouwens, om je vrije dag ècht je vrije dag te laten zijn!
  Ik heb 2 keer in de week een vrije ochtend. Eén daarvan ga ik regelmatig om boodschapjes in de stad (vind ik prettiger, eigenlijk, zonder peutertje winkelen, met peutertje ben ik liever lekker beetje thuis aan 't rommelen), de andere vrije ochtend heb ik dus eigenlijk niks.
  Maarrem, als ik jouw verhaal zo lees, moet ik de avond ervoor eens echt ff nadenken wat ik met mijn ochtendje wil. Vaak vúlt ie zich gewoon, en (geloof het of niet) momenteel heb ik de opruimgekte. Alle kasten móeten uitgezocht en opgeruimd (dat was ehm geen overbodige luxe, yess, we veroveren weer ruimte terug).

  Dank je voor je blog. Misschien ga ik jouw concept van èchte vrije dagjes/ochtendjes wel uitproberen in december. Dat móet toch heerlijk zijn (hartje:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk zeg! Je hebt groot gelijk dat je tijd voor jezelf neemt. Mijn meisjes zijn nog te klein en gaan nog niet naar school. Me time zit er voorlopig nog niet in. Maar ik kijk er wel heel erg naar uit alvast ;) Tot die tijd geniet ik er van dat we de meeste ochtenden niet hoeven te haasten. Dat is ook lekker!
  Veel plezier vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal gelijk dat je ook eens aan jezelf denkt en de tijd neemt voor de bezigheden waarin jij je ontspanning kan vinden.
  Ik ken dat altijd maar door draven gevoel eigenlijk niet zo uit de tijd dat mijn kinderen klein waren omdat ik fulltime moeder en huisvrouw was totdat ze naar middelbare school gingen.Zoals je misschien wel weet is het een hele tijd gebruikelijk geweest dat getrouwde vrouwen stopte met werken buitenshuis.En nu ik op de leeftijd ben dat ik de tijd aan mezelf heb en van elke dag een geniet dag kan maken heb ik toch het idee dat ik het vroeger beter op de rit had dan nou,er meer ritme en structuur in mijn leventje was dan nu.Het zal vast ook te maken hebben met mijn veranderende mentaliteit van wat is nou eigenlijk wel of niet belangrijk in het leven,nou denk ik niks moet alles mag.Ken genoeg mensen die alsmaar plannen maakten en altijd druk,druk,druk,en dachten dat ze onmisbaar en heel belangrijk waren en nou ze er helaas niet meer zijn gaat alles toch gewoon door.

  Geniet van je vrije dagen!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt dames....
  Ik wens jullie ook vele van zulke dagen toe!!
  vandaag deed ik wel het leukste van alle vrije dagen...
  m'n beste vriendin beviel van een prachtig manneke... en daar heb ik bijna een uur mee gekroeld :)

  BeantwoordenVerwijderen