15 december 2014

Kerst-Menu.... Dessert: Stoofperen-crumble

Oeioei wat is dit lekker...


Mijn liefste schoonzus... 
en ja dat kan ik makkelijk zeggen ik heb er maar 1 ;)
At zoiets ooit in een restaurant als toetje.
Mijn schoonmoeder heeft het ooit nagemaakt en dat wilde ik ook nog steeds een keer doen...
Nu kwam het ervan :)


Recept Stoofperen-crumble
2 personen

3 gestoofde stoofperen 
50 gram tarwebloem
50 gram boter
30 gram suiker

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Eet je toevallig stoofpeertjes rondom de feestdagen? Hou dan 10-14 partjes apart. Zo niet, stoof dan 3 grote stoofperen gaar in wat rode wijn, met wat suiker en kaneel.
Verdeel de stoofpeertjes over een ovenschaal, vinden jullie mijn hart-schaal niet super lief?! :)


Doe de overige ingredienten in een mengkom.
Snijd de boter met 2 messen klein, blijf door snijden tot je allemaal kruimels hebt.
Je kan evt ook de grotere kruimel fijn wrijven tussen je vingers.
Verdeel de kruimellaag over de stoofperen.
Schuif de crumble in de oven en bak hem in ongeveer 25-30 minuten goudbruin.

Erg lekker met slagroom... ik deed niet erg moeilijk en nam een spuitbus... zelf kloppen kan natuurlijk ook, maar rond kerst zitten koelkasten altijd zo snel vol... (normaal eigenlijk ook altijd wel) daardoor koos ik voor een spuitbus...

Eet smakelijk!

9 opmerkingen:

  1. Nou, dit lijkt mij dus echt lekker! Dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mjammie! Dit ziet er erg lekker (en makkelijk) uit! Ga ik met de kerst doen, denk ik. Een bolletje vanille ijs erbij is ook erg lekker :-) En ik heb net vorige week een hele grote pan stoofperen gestoofd en ingemaakt, dus dat is nog makkelijk ook.
    Bedankt voor al je lekkere recepten! Ik doe er veel ideetjes uit op!
    Groetjes, Petra C

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me reuze lekker.
    Fijne Feestdagen.
    Wil

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Stoofpeertjes van vroeger uit al een klassieker op het kerstmenu en zoals jij het maakt een lekker toetje.
    Hoop dat het koud genoeg is en niet boven de 4/5 graden tijdends de kerstdagen want dan is het buiten mijn koelkasten ook koud genoeg om gekoelde producten te bewaren waaronder echte ''echte'' slagroom,niet beters te weten moet zo'n spuitbus ook in de koeling voor en zeker na opening.


    Fijne dag!
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. klopt hij moet wel in de koelkast, maar een spuitfles is een net wat handiger formaat ;)
      Zo'n grote kom met verse slagroom vind ik vaak onhandig, maar wel veel lekkerder....

      Verwijderen
  5. Lijkt me echt verrukkelijk...
    Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit wordt ons toetje vanavond! Heerlijk dank je wel voor de inspiratie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk... lijkt het toch waar te zijn.... vrouwen zijn zoete kauwen en dol op toetjes :P..
    Fijn dat jullie dit recept kunnen waarderen ;)

    BeantwoordenVerwijderen