26 februari 2015

Boerenomelet en kruidenmix

In de winkel zag ik laatst kruidenmixen staan voor een boerenomelet....
Daar heb je toch geen mixje voor nodig? Dacht ik toen...
echt nog ooit over nagedacht dat dat kon...

In deze blog deel ik 2 "recepten"
1 van een boerenomelet kruidenmix en 1 van een boerenomelet.

Recept Boerenomelet kruidenmix
genoeg voor een omelet van 4 eieren

1/2 theelepel paprika poeder
flinke snuf zout
1/2 theelepel gedroogde bieslook (vers een halve eetlepel)
snufje zwarte peper
1/2 theelepel uienpoeder
snuf knoflookpoeder
snuf kerriepoeder

Meng alle kruiden goed en klaar is je kruidenmix voor een boerenomelet.


Recept Boerenomelet
2 personen

4 eieren
melk
kruidenmix
2 plakjes ontbijtspek
75 gram prei
4 grote champignons
1 kleine ui
evt een klein peentje
brood
olie of boter

Maak alle groentes schoon en snijd ze in smalle reepjes en snipper het uitje.
Klop de eieren los met de kruidenmix en een beetje melk.
Verhit een koekenpan zonder boter en bak het spek uit, neem dit uit de pan.
Doe een klontje boter (of een scheutje olie) in de pan en bak de in ongeveer 5 minuten gaar.
Versnipper ondertussen het uitgebakken spek.
Verdeel het ei over de groente en zorg ervoor dat het goed verdeeld wordt.
De spekjes kan je er nu ook over verdelen.
Bak het ei op zacht vuur tot de bovenkant droog is.
Stort hem dan op een bord en doe hem andersom weer terug in de pan en bak de andere kant goudbruin.

Serveer met een lekkere verse snee brood!

2 opmerkingen:

  1. Dit doet me terug denken aan vroeger. Mijn moeder maakte dit altijd bij spinazie. ( wel uit een pakje), leuk om weer eens langs te zien komen.

    BeantwoordenVerwijderen