9 februari 2015

Guilty pleasures

Ik heb nog nooit mee gedaan met een FoodBlogEvent...
maar toen ik deze voorbij zag komen, wilde ik graag meedoen.

Want oeiii... 
Guilty pleasures...

Heb jij ze?
Van die dingen die je graag snoept, als niemand kijkt...
of gebruik je ingredienten waar anderen op neer kijken...

Nou die heb ik in ieder geval wel!

Ik dacht ik maak van deze blog,
een "biecht-blogje"
Laat ik eens openbaar maken wat mijn guilty pleasures zijn...
ik ben er hartig aangelegd en kan geweldig genieten van een stuk kaas of worst... door het koolhydraatarme gebeuren ben ik wel gaan inzien dat een stukje kaas of worst op zijn tijd een goed tussendoortje kan zijn. 
Daardoor zijn mijn quilty pleasures nu anders... omdat al die andere dingen gewoon "toegestaan" zijn :)


 drop... oh wat ben ik dol op drop... vooral extra zoute drop...


 's avonds een lekkere zak heartbreakers verorberen...
en nee ik kan niet stoppen na een halve zak... zijn vast al die verschrikkelijke E-nummers...

 IJs...ohhh zo lekker...Ben&Jerry's maar ook ben ik grote fan van cornetto's

...en koekkruimels... gewoon mijn nostalgische inslag... mocht ik vroeger altijd kopen op de markt...en soms koop ik nu nog wel eens zo'n zakje..

Soms maak ik zelf ook wel eens iets wat voor mij echt als trigger werkt... en ik het daardoor dus ook gelijk bijna nooit meer maak... want tja... als het in huis is... is het toch lastiger om het niet te pakken :)

Ik maak graag zelf fudge... en dat is aan alle kanten fout...
nou ja de noten... die zijn wel oke :) en daar houdt het dan ook mee op...


Ook maken??
Hieronder het recept voor je!

Recept Fudge

1 blikje gecondenseerde melk
 (van het merk Friesche Vlag, vind je bij de bakproducten, houdbare melkvak of zelfs misschien bij het vak met indisch eten)
350 gram pure chocolade
150 gram hazelnoten
100 gram gedroogde cranberries


2 handje mini marshmallows (ik had geen mini's, maar heb grotere marschmallows in stukjes geknipt, je zou evt ook gewoon spekjes kunnen nemen)
schaal of bakvorm
bakpapier

Bekleed de vorm met bakpapier.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan
Verwarm de gecondenseerde melk in een pan, pas op dat je het niet laat koken.
Als het een beetje ingedikt is, voeg je de chocolade toe.
Goed roeren nu!
Als alle chocolade is gesmolten voeg je de vulling er aan toe.
Goed blijven roeren, de massa word nu erg dik.
Giet het chocolade mengsel in de vorm, maak de bovenkant zo glad mogelijk en laat hem minimaal 3 uur afkoelen in een koude koelkast.
Snijd hem in vierkante blokken en ..... smullen maar!

Pas op voor je vingers....

Met deze "biecht-blog" doe 
ik mee het FoodBlogEvent van februari!
neem gelijk even een kijkje op het blog van de host van deze maand

3 opmerkingen:

  1. ik wil deze donderdag gaan maken denk er al aan vanaf dat je het berichtje plaatste,
    Moet ik de vorm invetten? Ik denk dat ik het met melk chocolade maak (die heb ik nog in huis kan denk ik geen kwaad toch?
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi hahha ja zo'n recept blijft in je hoofd zitten he ;)
      en nee je hoeft de vorm niet in te vetten en natuurlijk kan het met melkchocolade
      Groetjes!

      Verwijderen