11 juni 2015

Panna cotta van Griekse yoghurt met aardbeien-rabarber saus

Jaaaa panna cotta, dat is lang geleden :)
Ik had alleen geen slagroom in huis, dus snel gehaald en aan de slag....


Deze panna cotta heb ik gemaakt van Griekse yoghurt en ik maakte er een heerlijk sausje bij van rabarber en aardbei. Op de bodem ligt een lekker koekje....
Kwijl je al.... nou snel door naar het recept ;)


Recept Panna cotta van Griekse yoghurt met aardbei-rabarber saus
2 personen

Voor de panna cotta:
75 gram slagroom
25 gram suiker
1 eetlepel vanille extract
2 gelatine blaadjes
150 gram yoghurt
2 koekjes naar keuze ik had 2 duo spritsjes


Voor de saus:
100 gram aardbeien
60 gram rabarber
1 eetlepel suiker
1 theelepel vanille extract

Neem 2 mooie glazen. 
Hak de koekjes in stukjes en doe deze onderin de glazen.


Wel de gelatine in wat koud water.
Zet ondertussen de yoghurt klaar en roer deze even goed door.
Breng de slagroom met de 25 gram suiker en 1 eetlepel vanille extract aan kook.
Zorg dat alle suiker oplost en roer geregeld door.
Haal de pan van het gas en roer de gelatine erdoor.
Laat al kloppend in een bak met koud water de slagroom afkoelen.


Als de slagroom wat dikker wordt, meng je het in 4 delen door de yoghurt heen.
Blijf goed roeren, ik had wat klontjes, maar door flink te kloppen met een garde, gingen deze eruit.


Schenk de panna cotta over de koekjes heen, zorg dat de bovenkant mooi glad is.
Zet de glazen in de koelkast en laat ze zeker 2 uur opstijven.


Nu kan je de saus maken, ik gebruikte aardbeien uit de vriezer. Is nou het seizoen van rabarber voorbij, dan kan je saus ook maken met andere soorten fruit of alleen aardbeien. Denk bv aan bramen, frambozen, kersen, maar ook perzik en abrikozen is erg lekker erbij.
Doe de aardbeien in een pannetje.
Snijd de rabarber in kleine stukjes en doe deze ook bij de aardbeien.
Voeg de suiker en het vanille extract toe en breng dit aan de kook.
Kook er een soort moes van. 


Voeg wat water toe en druk de moes door een zeefje. 
Het hoeft niet heel fijn te zijn, ik vind persoonlijk een beetje structuur in een saus wel erg lekker. 


Als de panna cotta opgesteven is verdeel je de afgekoelde saus over de glazen en garneer met wat munt.
Bewaar ze in de koelkast tot je ze gaat eten


Wij vonden het een feestelijk toetje, voor een verjaardagsetentje of misschien wel voor kerst...


Hoe eet jij je panna cotta het liefst?
Maak je het ook wel eens zelf?

2 opmerkingen:

  1. Oh,wat ziet dat er lekker uit.
    Ik heb 2 kinderen met coeliakie,maar volgens mij kan ik het dan ook maken met een glutenvrij .
    Ik geniet altijd van je blogs leuk ook over de vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Wendy, wat leuk dat je er zo van kan genieten. Eeg leuk om te horen!
      Je kan het natuurlijk maken met glutevrije koekjes, maar je kan de koekjes ook weglaten. Dan is het ook nog heerlijk!
      Succes ermee

      Verwijderen