10 september 2015

Bruine bonen wecken

De voorraad bruine bonen uit de weck was op. 
Waarom ik die weck? Zijn toch ook in een blik of pot te koop?
Klopt helemaal en daar is ook niks mis mee.. Maar ik vind de gedroogde en weer gekookte variant lekkerder. Dus er was weer werk aan de winkel. Dit deed ik al voor de zomervakantie, maar had op mijn blog gewoon geen ruimte en tijd om dit toch te plaatsen voor mijn zomer-pauze-blog... 

Ik weekte eerst 4 zakjes gedroogde bonen, in genoeg water.


Daarna bracht ik deze aan de kook en zette de pan in de hooimadame


Na bijna 2 uur waren ze gaar en liet ik ze afkoelen


De volgende ochtend was heb ik eerst de potten 
op het heetst in de vaatwasser mee laten draaien,
 de ringen werden uitgekookt...

De potten konden gevuld worden en de ketel in...
ik weckte ze in 70 minuten en op 90 graden


We hebben nu 8 goed gevulde potten staan.
Deze zullen we gebruiken als maaltijd, maar misschien nog wel meer op chili con carne mee te maken. Want die saus weckt ik namelijk tegelijk met de bonen. Dat recept komt ook nog online....



5 opmerkingen:

  1. Mmmm,chili con carne...
    En de potten zijn nog decoratief ook!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik doe alles met die potten :)... leuk met bloemen, plantjes, schelpen en bolletjes in het voorjaar, maar ook gewoon als normale schaaltjes voor deyoghurt. Heb ooit eens een enorme berg gekocht voor in verhouding niks... en heb er veel te veel, maar doe ze niet weg, want dan zal je zien dat ik ze toch een keer tekort heb :)

      Verwijderen
  2. Lekker hoor, die bonen. En chili con carne is echt een van mijn favorieten.
    Fijne avond,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. kook je de bonen in het weekwater? en hoe kom je aan zo'n ketel?
    lijkt me heerlijk om op voorraad te hebben!
    ben benieuwd naar je antwoord, vast bedankt.
    dag hoor.
    margreeth.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Margreeth,
      Ik kook het idd in het weekwater en die ketel heb ik gekocht bij de brouwmarkt, http://www.brouwmarkt.nl/wecken-inmaken-bewaren.html . Het is best een investering, en goed inlezen is ook wel belangrijk :)... maar ik vind het het meer dan waard,
      Groetjes Ilse

      Verwijderen