31 oktober 2015

Gepofte aardappels met knoflooksaus


Gepofte aardappels doen het ook goed op een buffet. 
Ze zijn makkelijk te maken en eigenlijk stelt het maken niet zoveel voor...

's Ochtends heb ik alle aardappels gewassen en ingepakt. 's Avonds heb ik ze zo de hete oven van 220 graden ingeschoven... en 40-50 minuten later "tover" je ze uit de oven.




Bij gepofte aardappels hoort een lekkere saus en persoonlijk ben ik fan van een home made knoflooksaus. Voor deze knoflook saus nam ik een dezelfde hoeveelheid mayonaise als Griekse Yoghurt. Daarbij ging een flinke lepel gedroogde bieslook, wat peper en zout en niet te vergeten knoflook. Ik gebruikte op een pot 5 knoflookteentjes die ik uitperste en goed mengde met het mayo-yoghurt-mengsel.


Eten jullie wel eens gepofte aardappel? 
Wat voor saus/vulling gebruiken jullie dan?


5 opmerkingen:

  1. Griekse yoghurt gebruik ik ook maar ook creme fraiche of halfvolle of magere yoghurt. En ik doe er altijd een theelepel (riet)suiker in.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik maak ze wel in de slowcooker. Als ik bv chili of pulled porc maak, aardappels in folie erbij en 's avonds is de complex maaltijd klaar!

    Fijn je buffet receptjes, met de kerst een groot buffet te maken, kom al aardig in de stemming zo ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoelang in de slowcooker, stand hoog of laag?

      Verwijderen
    2. Wat leuk tante Jans! Pulled pork wil ik ook nog steeds een keertje maken :)

      Verwijderen
    3. Ernie, ligt een beetje aan de grote. Ik heb vaak vrij grote en die gaan 8 uur op low.

      Verwijderen