27 oktober 2015

Mini Chicken Pot Pie


Zoekend op internet en Pinterest naar Amerikaanse recepten, kom je vooral veel maiskolven, friet, hamburgers ed tegen. Niks mis mee voor een feestje... Maar ja ik hou toch wel heel erg van nieuwe dingen proberen en gasten verrassen... 

Met deze mini chicken pot pie's lukt dat wel!
Mijn opa van 85, die zich ieder jaar verheugd op onze verjaardagen zat te smullen en heeft er geloof ik wel 3 op en bleef maar zeggen.... deze zijn echt lekker :)


De volgende eis aan gerechten voor een buffet zijn voor mij dat ze makkelijk en snel te bereiden zijn. Of goed van tevoren te maken en op te warmen.
Dit recept kan je goed op de ochtend van het feest maken en 's avonds even opwarmen in de oven. Maar ook op zo'n ochtend heb je weinig tijd en moet er vaak nog meer gemaakt worden. De ingredienten zijn super simpel en het maken kost ook niet heel veel tijd... Ideaal buffet gerechtje dus.


Recept Mini Chicken Pot Pie
20 stuks
1 blik geconcentreerde champignonsoep
1 blik peen en erwtjes
15 blaadjes bladerdeeg
1 kipfilet
geraspte kaas
muffinbakvorm
bakpapier
paneermeel

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de kipfilet rondom goudbruin en gaar. 
Laat ondertussen het blikje peen en erwtjes uitlekken.
Laat ook de bladerdeeg ontdooien je hebt er 15 nodig.


Knip de bakpapier vellen in 6 stukjes, je hebt er 21 nodig.


Snijd de kipfilet in hele kleine stukjes.
Meng deze met de geconcentreerde soep en de uitgelekte peen en erwtjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd ieder bladerdeegplakje, je hebt een 2/3e plakje nodig. 
Gebruik de overige 1/3 van de bladerdeeg 2 stuks om 1 plakje te maken, druk de naden dicht en dan kan je deze ook verder gebruiken
Leg dit plakje op een velletje bladerdeeg en duw deze in de muffinvorm.



Prik gaatjes in de bodem en bestrooi met wat paneermeel.


Doe dit met alle plakjes.
Schep de vulling in de bakjes.
Verdeel een laagje geraspte kaas over de pie's en bak ze in het midden van de oven gaar en goudbruin in 20 minuten.


Ik kon in 1 keer 12 pie's afbakken, dus ik bakte 2 ladingen. 
Haal ze uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.

Wil je ze net als ik later opwarmen, zet ze dan met z'n allen op 1 grote bakplaat en schuif deze dan nog zo'n 5 minuten in een hete oven. (Die stond bij mij toch al aan, kon het er gelijk bij.)




En vind je de bordjes niet hartstikke schattig???


3 opmerkingen:

  1. Leuk dat je opa er ook zo van genoot!
    Heerlijke hapjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit lijkt mij echt lekker, wil ik zeker eens proberen, bedankt en.......heb je toevallig ook een recept voor een grote chickenpot pie?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik zou hem dan hetzelfde maken en in een grotere schaal en de naden goed dichtdrukken van het bladerdeeg. Principe blijft hetzelfde, maar je zou alleen de baktijd moeten verlengen.
      Succes ermee!

      Verwijderen