20 november 2015

Kerst Voorbereidingen TAG #kerst15

Ik kreeg van van Julia van Gezinsleven de Kers Voorbereidingen Tag... eerlijk bekennen had ik geen idee wat het inhield... Even zoeken... en het blijkt eigenlijk een vragenlijstje te zijn die bloggers aan elkaar doorgeven... Nou daar doen we graag aan mee.. zeker met een kerst thema....


Hoe lang nog totdat het kerst is?
Nog 35 nachtjes slapen.... 


Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?
Wij houden allemaal erg van kerst dus ik zeg een 10!... Door mijn werk en blogs ben ik al lang bezig met de voorbereidingen op kerst en nu mag het dan ook wel kerst gaan worden!

Daarnaast moet ik eerlijk bekennen dat ik er nu ook wel een beetje tegenop zie... Gelijk na Sinterklaas wordt het op mijn werk (ik werk als bloemist in een Jumbo) heel erg druk... dat betekend heel veel extra werken, lange dagen, soms ongeduldige klanten, maar tegelijk ook een gezellige sfeer.... Die drukte en het vele werken ziet er nu een beetje uit als een berg, maar door de ervaring van afgelopen jaren weet ik dat ik na de eerste paar dagen in een flow zit en is het heerlijk! 
De laatste dagen voor kerst zal ik 36-40 uur gaan werken... Dat is veel, de jongens mogen dan naar beide opa's en oma's en soms eten we daar zelfs 's avonds nog mee als gezin... We zijn gezegend met ouders die in willen springen in zulke drukke tijden! Dus bij deze alvast bedankt Pa en Ma... voor het bereid zijn om weer te helpen... zodat wij kunnen werken..... 
Deze drukte maakt ook dat we vaak met kerst moe zijn en daarom maken we ons ook niet te druk met kerst en genieten we juist van die heerlijke luie en vrije dagen waarop eigenlijk niets moet! Doen we veel spelletjes, maken een wandeling, lezen een boek, hebben veel aandacht voor elkaar, koken met z'n allen en kijken een leuke film.

Wanneer zet jij de kerstboom op?
Vaak de dag na sinterklaas, langer kan en wil ik eigenlijk niet wachten


Hoe ziet jouw ideale boom eruit?
Niet al te groot en helemaal gedecoreerd met witte ballen en natuurlijke materialen... Maar volgens de rest van mijn gezin is dat helemaal niet de ideale boom... dus is het vaak naar mijn mening een net iets te grote boom en volgens hen een iets te kleine boom. En behalve wit en natuurlijke materialen, hangt er ook veel rood in de boom. Mooi compromis!

Wat is je favoriete kerstliedje?
Oh dat zijn er zoveel.... Ik heb er echt meerdere... Moet ik echt kiezen???
Nee ik kies niet... ik kies er een paar uit... Kunnen jullie ook al gelijk in de kerstsferen komen. 

Ik hou van die "gouwe-ouwe" van vroeger.... 


De cd van Micheal W. Smith word hier in de kerstperiode ook grijsgedraaid


Een Sela.... 
we houden van Sela dus ook van al die mooie nummer die ze voor kerst maakte... Deze zingen we allemaal hard mee... Het voordeel van Sela en hun nummer is, dat de jongens deze goed kunnen begrijpen/verstaan en daarom ook favoriet bij hun zijn!... Dus hun cd's draaien we veel!Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?
Ik vind het heel erg jammer en verdrietig (eigenlijk net als Julia) als mensen niet eens weten wat ze met kerst vieren... Dat ze vooral bezig zijn met de mooiste gerechten, grote kado's en juist niet meer weten van onze Heer die geboren werd in een stal.... Zelf gaan we naar de kerk en 's middags naar het kinderkerstfeest, waar de kinderen dan al weken voor geoefend hebben. 

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?
Oei.... weer kiezen... Ik twijfel tussen de toetjes of luie middag met allerlei lekkere hapjes op tafel... 

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?
Ik ben dol op jurken, die heb ik ook genoeg en dus draag een van die leuke jurken vaak met kerst. De jongens hebben nette blouses en die dragen ze op een stoere spijkerbroek.  

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?
Over 25 jaar ben ik 58, Hans 62, de jongens 33 en 31... Dan hoop ik stiekem toch wel dat we opa en oma zijn... Ik zie een grote club kinderen/kleinkinderen aan een grote tafel zitten... Gezellig kletsend terwijl de kleinste heerlijk spelen... Maar ook dat we daarna naar de kerk kunnen gaan met z'n allen.... 

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?
Kerstochtend na het ontbijt naar de kerk en daar wordt altijd het kerst evangelie voor gelezen uit Lucas. Dat maakt echt dat ik denk...JA het is kerst! Maar ook de geur van al dat dennengroen op mijn werk maakt dat ik uitkijk en voel dat het (bijna) kerst is.
We eten graag bij het ontbijt een beschuitje met blauwe muisjes, want er is een Jongetje geboren. De jongens ontbijten ook graag met de kaarsjes aan...


Nieuwsgierig naar de antwoorden van Julia, 

Nu mag ik deze "TAG" doorgeven aan andere bloggers....
Deze geef ik graag door aan:

3 opmerkingen: