9 december 2015

Amuse: Hartige tompouce #kerst15

Als amuse voor het kerstmenu maakte ik deze hartige tompouces.
Toen ik ze maakte werd het zomaar mijn lunch... heel vervelend zo'n kerstserie voorbereiden ;)...

Maar goed terug naar de tompouce...
is hij niet prachtig?


Het meeste kan je van tevoren maken, dat is wel handig met kerst...
de bladerdeeg bodem en bovenkant kan je bv 's ochtends maken en dan kan je gelijk de schinken de oven inschuiven. Het in elkaar zetten en het bakken van de champignons moet je dan op het moment zelf doen.


Ik sneed mijn bladerdeeg in 4-en, mocht je dit iets te groot vinden voor een amuse dan zou je het bladerdeeg ook in 6-en kunnen snijden. Is maar net hoe grote eters jullie zijn en hoeveel tijd je tussen de gangen in laat zitten!

Recept Hartige tompouce
4 personen

2 plakken schwarzwalder schinken
2 plak bladerdeeg
2 eetlepel roomkaas met kruiden
2 flinke champignon
2 stengel bosui
zout
maanzaad
pompoenpitten
maar stukjes sla

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd deze in vieren.


Maak de bovenkant wat vochtig, prik er wat gaatjes in .
Bestrooi 2 plakjes met wat maanzaad, pompoenpitten en wat zout.


Leg de plakjes op bakpapier en bak ze in 10-12 minuten goudbruin.
Op een ander stuk bakpapier leg je de pakken schinken en deze bak je mee, dan zijn ze krokant.
Snijd ondertussen de champignons in smalle reepjes en bak deze in wat olie goudbruin.
Snijd het bosuitje zo fijn mogelijk.


Besmeer de bodem met de roomkaas.


Daarop leg je wat bosuitjes en de gebakken champignons.


Vervolgens komt er een pluk sla bovenop.
De schinken breek je doormidden en leg je op de sla.


Als laatste de bovenkant erop en een prikker erin.


Op een mooi bordje en klaar is je amuse!




Morgen staat er een DIY op de planning... 
tot morgen?

4 opmerkingen: