8 februari 2016

Buffet: Build your own pasta

We zijn allemaal dicht op elkaar jarig en weer wilde we een buffet maken, maar wat .... dat is altijd de vraag... want we willen graag verrassen en het moet ook nog een beetje te maken zijn en binnen een bepaald budget passen...

Manlief bedacht dat we wel een pasta buffet konden maken... Ja zei hij met glimmende ogen,... en dan losse bakjes vol met ingrediënten die mensen zelf bij hun pasta kunnen scheppen... Super zo'n plan... en niks meer aan doen en natuurlijk is manlief ook geweldig... want alle eer voor het verzinnen gaat zijn kant op :)..

De uitvoering lag bij mij....

De plannen waren "redelijk" simpel...
2 soorten pasta, 
2 soorten saus, 
losse groenten
los vlees
en nog wat extra dingen.... 

en zo gebeurde het!

Als eerste maakte ik een mega pan rode pasta saus en een flinke pan spinazie-roomsaus.Ik draaide gehakt balletjes, sneed kip in reepjes, zalm in blokjes.
Dat alles werd van tevoren afgebakken en later opgewarmdEr werd een salade gemaakt, broccoli gekookt, champignons gebakken
2 verschillende soorten pasta kookte ik, tagiatella en penne was dat. Ik bakte kruidenstokbroden af en ook ciabatta met daarbij pesto en tapenade...We vulde schaaltjes met lekkere dingetjes... Parmezaanse kaas, belegen kaas, olijven en bosuitjesEen succes was het... Iedereen heeft zitten smullen..
Ik had alleen te veel. Dus hebben we nog 2 dagen pasta gegeten en zit er zelfs nog wat in de vriezer.... Maar dat geeft niet want het was lekker en gezellig.

Wat ik wel eerlijk moet bekennen dat dit het meest bewerkelijke buffet is wat ik tot nu toe gemaakt heb. Er moesten heel veel verschillende dingen tegelijk klaar zijn en daarvoor had ik eigenlijk allemaal het gasfornuis nodig...Nou heb ik al 5 pitten, maar daar redde ik het niet mee. De oven zat ook vol, de magnetron draaide op volle toeren om alles op een laag wattage om alles warm te krijgen... Als hulpmiddelen gebruikte ik mijn en een geleende hooimadame en een elektronische warmhoud-bakken (ook geleend... Bedankt nog!)...
Maar toch was het behoorlijk aanpoten om alles op tijd klaar te krijgen en toch plakte ondanks de goede voorzorgsmaatregelen de tagiatella nog... niet dat iemand daar over klaagde hoor... Al met al een geslaagd buffet, maar op het moment zelf flink wat werk.


3 opmerkingen:

 1. Wat een feestmaal. Het zal inderdaad veel werk zijn geweest, maar heel origineel en het resultaat mag er zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt me een verrukkelijk buffet, maar ik kan me voorstellen dat het heel bewerkelijk was. Terwijl je toch eigenlijk wilde dat je er op het laatste moment niet al te veel werk aan zou hebben (dacht ik tenminste)
  Fijn dat het allemaal zo lekker gesmaakt heeft.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er heerlijk uit! Jammer dat het op het laatst nog zoveel werk was! Dan zou je niet denken van tevoren!

  BeantwoordenVerwijderen