25 februari 2016

Simpele sinaasappel cognac saus


Beenham eten we nog al eens als we luxe willen eten. Vaak met een peper of champignonsausje. Dit keer wilde ik wat anders... Een heel precies recept en geweldige foto's heb ik niet, omdat het een probeersel was wat toevallig heel smaakvol uitpakte...

Wat deed ik?
Ik braadde mijn beenham gaar. Toen deze bijna gaar was goot een flinke scheut congnac bij het braadvocht van de ham, kneep een halve sinaasappel boven de pan uit en bracht dit alles weer aan de kook. Ik heb het een paar minuutjes laten koken en toen heb ik het gas half gezet. Een half bekertje slagroom toegevoegd en dit goed mee gewarmd tot de beenham helemaal gaar was. 


Heel simpel, maar klinkt heerlijk luxe...
Wat ook nog erg leuk is om te doen, als je wat meer tijd hebt...
Om een sinaasappel te pellen, de partjes uit de velletjes te snijden en de beenham met saus en stukjes sinaasappel te serveren.

2 opmerkingen:

 1. Hoi,
  Dat klinkt heerlijk en ziet er super uit.
  Alleen.... ik had met de kerst een sinaasappelsaus gemaakt voor bij de kiprollade, alleen was die zo verschrikkelijk bitter geworden. Is dat te voorkomen, weet je dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OH wat jammer zeg, weet natuurlijk niet wat je precies gedaan en gebruikt hebt voor je saus. Dat maakt het lastig om nu dan even een tip te geven...
   Groetjes Ilse

   Verwijderen