1 april 2016

Goulashsoep

Deze week kwam er een recept online om zelf goulash te maken.
Goulash met kip en wodka.... 
Wij hielden een lekker portie over...
Eigenlijk teveel voor 1 en te weinig voor 2.
Ik maakte er soep van en zo aten we beide er nog een keer royaal van tijdens de lunch. 


Het is een heerlijke dikke maaltijdsoep, die je als lunch kan eten, maar ook gerust als warme maaltijd met een lekker stuk brood erbij. 


Voor het recept gebruik ik een restje goulash, het recept van "mijn" goulash kan je hier vinden. Is jouw restje groter of kleiner, pas de overige ingredienten dan aan. Het komt nooit zo heel nauw bij soep, dus dat komt goed uit :).





Recept Goulashsoep
2-3 personen

600 gram restje goulash
1 ui
250 gezeefde tomaten
500 ml water 
peper en zout
optioneel: crème fraiche en tuinkers

Snipper de ui. 
Verhit in een pan een flinke scheut olijfolie en fruit hierin de ui.
Als deze glazig is voeg je het restje goulash, water en gezeefde tomaten toe.
Breng dit aan de kook en roer goed door.
Laat het geheel een half uurtje zachtjes pruttelen.
Proef of er nog wat peper en zout toegevoegd moet worden.
Schep de soep in komen en verdeel over iedere kom een eetlepel crème fraiche en wat verse tuinkers.





Hebben jullie wel eens soep gemaakt van een restje saus? 
Waar kan dat nog meer mee? Ik ben benieuwd....

1 opmerking:

  1. Hoi Ilse, wat heerlijk om van je restje goulash een soep te maken. Ik maak regelmatig surinaamse bruine bonen. Heerlijk maar meestal heb ik een restje over. En dan maak ik 2 dagen later een heerlijke bruine bonen soep van.
    Geniet van het weekend, volgens mij wordt het lekker weer. Groetjes Ineke

    BeantwoordenVerwijderen