2 april 2016

Hommels..... #Godsart

Half maar vonden we deze verkleumde hommel in de tuin. Ik dacht eigenlijk dat de jongens een dode hommel gevonden hadden. Maar na een tijdje in de zon begon hij zwaar te lopen... Wat een prachtig beest... Wat een geweldig werk heeft God daarvan gemaakt.. 
want in Genesis 1: 20-21, lees ik

 God zei: 
‘Het water moet wemelen van levende wezens,
 en boven de aarde, langs het hemelgewelf, moeten vogels vliegen.’ 
 En hij schiep de grote zeemonsters en 
alle soorten levende wezens waarvan het water wemelt 
en krioelt, en ook alles wat vleugels heeft. 
En God zag dat het goed was'

Hij schiep alle wezens die vleugels hebben... Dus van de grote machtige zeearenden, tot de kippen, tot de musjes, tot deze prachtige hommels... en alles wat er tussenin zit... 

Heb je zo'n hommel wel eens goed bekeken van dichtbij? De weerhaakjes op zijn achterpoten, de grote ogen, die prachtige vleugels, die fijne haartjes die zijn lijfje bedekken, de mooie intense kleuren... Onvoorstelbaar hoe mooi hij gemaakt is... en dat voor zo'n klein wezentje... Daar heeft God al zoveel aandacht aan besteed. Laat staan moet hoeveel aandacht en liefde Hij ons uitdacht... 


Helaas vonden we 2 dagen later nog een hommel, alleen deze bewoog ook na een tijdje in de zon ook niet meer... :(... Wat verdrietig, maar wel mooi om hem zo van dichtbij op de foto te kunnen zetten...Kan jij ook zo onder de indruk komen van de dingen die God schiep?
Van de grote en kleine dingen?

3 opmerkingen:

 1. Ik word altijd zo vrolijk van ze ..... en ze zijn natuurlijk prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn ze eigenlijk mooi hè? Zo teer, moet je die vleugeltjes zien. En die fijne gele en zwarte haartjes... Echt heel mooi.
  Fijn weekend,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen