7 april 2016

Nieuw vriendje in de keuken: Spiraalsnijder

Al een tijdje geleden kocht ik van geld wat ik voor mijn verjaardag kreeg in combinatie met een kadobon deze spiraalsnijder...En wat een geweldig ding en daarom mag hij vandaag even in de spotlight!

Ik kocht hem bij Bol.com en hij koste 19,99. 
Nee absoluut niet goedkoop, maar hij kan dan ook wel weer iets wat mijn andere keukenvriendjes niet kunnen. Hij snijdt prachtige slierten van mijn groenten. 


Hij heeft 2 openingen, aan beide kanten van eentje. Voor wat grovere slierten en julienne slierten. Er zit ook een soort "dop" bij met stekers erin waar je je groente op vast kan prikken en dus langer kan doordraaien. Hoe werkt hij?
Ik gebruik hem veel om courgette spaghetti te maken. Je snijdt de kop en kont van de courgette af. 
Dan kies je een opening en kan gaan draaien. Eigenlijk is het een soort puntenslijper, maar dan anders ;)...
Draai door tot je genoeg hebt of je groente op is. 

Deze courgette pasta, kook ik 5 minuutjes en peuzel hem daarna heerlijk op met mijn eigen verse pasta saus en veel Parmezaanse kaasDeze pasta is koolhydraat arm en sinds ik deze ontdekt heb, staat spaghetti vaker op ons menu. Daarvoor aten we het een stuk minder omdat het erg koolhydraatrijk is...4 opmerkingen:

 1. ik heb hem een tijdje geleden besteld en hij viel me zo tegen. Gek he!
  Er blijft zo'n stuk over. Er zijn er ook waarbij je tot het laatste stukje kan draaien, maar die zijn weer een stuk duurder. Nou die van mij heeft het huis weer verlaten en ik snijd weer met de hand...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dezelfde en ik vind hem heel fijn! Ik krijg het wel voor elkaar om bijna alles te spiralizeren, als ik wat overheb snij ik dat in stukjes en gooi het in de koelkast/vriezer voor een ander gerecht (een curry of groentesoep)

   Verwijderen
 2. Het ziet er weer lekker uit! Ik heb zo'n snijder niet maar m'n keukenmachine kan ook raspen. Soort dunne macaroni zal het dan wel worden hihi. Wie weet is dat ook lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er ook een en ben er ook erg blij mee.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen