11 juni 2016

Andijviequiche met shoarma en paprika


De eerst krop andijvie kwam uit het kasje... Tja wat zullen we daar eens mee maken? Aangezien stampot niet mijn favoriete pot is, verzon ik graag wat anders. Andijvie laat zich goed verwerken in een quiche en dat ging het dus ook worden. De combinatie met shoarma en paprika maakt hem lekker pittig. Mocht je liever een stampotje rauwe andijvie maken, voeg dan eens wat gebakken shoarmareepjes en paprika toe. Heerlijk en weer eens een andere smaak

Recept Andijviequiche met shoarma en paprika
2 personen, (want denk maar niet dat onze jongens dit proberen ;)..)

1 krop andijvie
3 eieren
150 ml slagroom
200 gram (kip)shoarma
1 paprika
geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de andijvie fijn, was hem zorgvuldig en laat het goed uitlekken.
Bak ondertussen de shoarma gaar.
Snijd de paprika in reepjes en voeg deze toe aan de shoarma.
Is de shoarma gaar? Roerbak dan de andijvie mee tot deze wat slinkt.
Schep het shoarma-andijvie mengsel in een ovenschaal of als je pan in de oven kan laat het dan in de pan.
Klop de eieren en slagroom los en schenk dit over het shoarma-andijvie mengsel.
Roer dit wat door elkaar, zodat overal wat ei zit.
Verdeel over de bovenkant een royale laag kaas.
Bak de quiche in 20 minuten gaar in de oven.

andijviequiche met shoarma en paprika

Jullie al iets uit de tuin kunnen eten?


6 opmerkingen:

  1. Lekker! Dank je wel. Shaorma is denk ik ook wel te vervangen door iets anders toch? Gewoon stukjes kipfilet. Op maandag hebben we altijd kipfilet over van de zondag. Lekker hoor. Goed idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoe wij de andijvie eten:kleine stukjes snijden,stoven in boter en nadien in witte saus hmmm,soms gaan er dan ook gebakken gehaktballetjes bij.wij eten al andijvie(zo op het land,niet in serre),salades,radijsjes,pijpajuin,de patatjes en de verschillende soorten boontjes staan in de bloem alsook de courgettes ,daar hangen al mini's aan.leuk hee,vers uit de tuin en bio.groetjes debora

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier geeft de tuin ook al best veel. Doperwten (kan ik nooit genoeg van hebben, zo heerlijk), pluksla, andijvie, aardbeien, allerlei kruiden, spinazie, radijs. Zo'n rijkdom!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij lusten graag andijvie en ik lees dat er in dit recept geen pasta, of aardappel gebruikt wordt, dus helemaal goed voor mij, wil zo graag van een paar extra kilo's af. Deze ga ik dus zeker een keer maken.
    Fijn restje van de zondag nog,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik maak ook wel eens een salade met andijvie en paprika en die eten we dan meestal met gebakken aardappeltjes en juist ja... shoarma! Maar ook een maaltijdsalade met andijvie is lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. We hebben deze gisteren gegeten en we vonden het allebei heerlijk. Deze gaat in de map voor nog eens... een blijvertje dus.
    Fijne avond,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen