10 juni 2016

Brownie-noten muffins

Brownies.. altijd goed toch :)... Ik wilde dit keer eens wat anders maken, maar het moesten wel brownies zijn. Ik ging voor kleine brownies, formaat muffins. Met daarop gesmolten chocolade en geroosterde pecannoten... 


Deze tray ging mee toen we bij vrienden gingen logeren en ik de vraag kreeg om wat lekkers mee te nemen voor bij de koffie... Lekker was het hoor :)... Zo lekker dat ik er liever 2 eet dan 1... Maar ja dat doen we dan heel braaf maar weer niet. 


Recept Brownie-noten muffins
12 stuks

50 gram chocolade
125 gram boter
30 gram cacaopoeder
3 grote eieren
200 gram suiker
1 eetlepel vanille extract
140 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
snuf zout
2 handjes pecannoten
100 gram chocolade voor de topping
optioneel en echt extra lekker: wat stukjes sallted caramel
muffinbakblik of vormpjes

Ik kwam er op het moment van bakken achter dat ik geen papieren vormpjes had voorin het muffinbakblik. Geen paniek... Ik knipte uit 1 groot vel bakpapier 12 stukjes. Deze drukte ik in de holtes van het bakblik en daar ging de vulling in. Leuk voordeel... ik vind het er super leuk uit zien ;)


Verwarm de oven voor op 180 graden. 
Verwarm au bain marie de boter samen met de 50 gram chocolade en de cacaopoeder.


Laat dit afkoelen, desnoods in ijskoud water.
Mix de eieren schuimig en luchtig.
Voeg dan de suiker, het vanille extract en het zout toe en mix nog even goed door.


Spatel dan beetje voor beetje de afgekoelde en gesmolten chocolade door het eimengsel.
Als laatste spatel je voorzichtig de bloem en het bakpoeder erdoor. 
Tijd om de vormpjes te vullen, dit doe ik graag met een ijsschep, gaat stukken makkelijker en je hebt gelijke porties.


Bak de brownie muffins 20-25 minuten, de bovenkant moet wat glimmen en krokant zijn, de binnenkant mag nog iets vochtig zijn. 


Laat de muffins afkoelen op een rooster. 
Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pecannoten tot deze mooi gekleurd zijn.
Hak de pecannoten grof.
Smelt de 100 gram chocolade.
Verdeel de chocolade over de muffins en bestrooi ze rijkelijk met de pecannoten en evt de salted caramel.


Ja ik weet het... 
het is een chocoladebom met veel suiker erin.... 
maar geloof me ze zijn zo lekker... daar wil je graag een keer voor zondigen... Als je niet wilt zondigen, klik dan snel boven in op het kruisje, zodat je niet langer naar dit lekkers hoeft te kijken ;)



1 opmerking: