14 oktober 2016

Brownie Kruimeltaart

Als we feesten doen we het goed :)...
Deze taart maakte ik voor Hans zijn verjaardag. 
Hij is uitgeroepen tot favoriet door vooral mij...
Ik ben dol op taarten met chocolade en nog doller op taarten met een kruimellaag... Dit is dus de perfecte taart voor mij 


De taart is gebaseerd op dit recept van Cakeje van eigen deeg. Ik maakte hem zonder pralinelaag , mijn kruimellaag is dikker en gebruikte een stuk minder suiker. Want zoet is hij van zichzelf al :).


De simpele DIY voor de slinger kwam gisteren online. 


Recept Brownie Kruimeltaart

285 gram boter
200 gram extra pure chocolade
4 eieren
150 gram bruine basterdsuiker
125 gram suiker
150 gram bloem
5 gram bakpoeder
25 gram cacao
snuf zout

Voor de kruimellaag:
100 gram bloem
55 gram suiker
100 gram boter
100 gram walnoten

Verwarm de oven voor op 175 graden. 
Bekleed een bakvorm met bakpapier
Maak als eerste de kruimellaag. 
Doe de boter, bloem en suiker in een mengkom en snijd met 2 mensen de boter door de bloem en suiker tot kleine stukjes. 


Maak daarna die kleine stukjes nog wat kleiner zodat het kruimels worden, dit doe je door ze tussen je vingers te wrijven. 
Ik gebruik hiervoor een handig ding...een kruimeldeegmenger van Dille en Kamille. Hiermee is het maken van een kruimeldeeg echt super makkelijk.. Dus doe je dat wel vaker? Dan is dit een leuk item voor op je verlanglijstje ;). 


Als je kruimels klaar zijn, hak dan de walnoten grof en meng deze erdoor.


Zet het kruimeldeeg dan tot gebruik in de koelkast.

Dan ga je verder met de taart. Eigenlijk is het "gewoon" een brownie. 
Smelt in een pannetje op zacht vuur de boter en de chocolade.


Als de chocolade nog net niet helemaal gesmolten is zet je het vuur al uit en roert het mengsel goed door.
Laat de gesmolten chocolade ongeveer 5 minuutjes afkoelen, zodat je eieren straks niet ineens stollen. 
Mix ondertussen de eieren, de suiker en een snuf zout tot een romige massa. 
Als de chocolade is afgekoeld, laat je dit voorzichtig bij het eimengsel lopen terwijl je verder mixt. Dit is het makkelijkst als je een standmixer hebt, heb je die niet vraag dan of iemand het er rustig bij wil laten lopen terwijl je verder mixt. 


Als laatste spatel je de bloem, cacao en het bakpoeder door het beslag. 



Verdeel het deeg over de bakvorm en strijk de bovenkant glad.



Als laatste verdeel je kruimels over het beslag...
Oh nee... als laatste schuif je hem in de oven en bakt hem in 50 minuten gaar en nog wat nat in het midden.
Laat hem in de vorm op een rooster afkoelen. 


Het enige wat je dan nog rest is geduld hebben en de koffie klaar zetten ;)


Hans werd dit jaar 38... dat komt toch dicht bij de 40 grappen we hier thuis al... Maar tegelijk zijn we zo dankbaar dat hij AL 38 is... wat een zegen... Wat het nieuwe levensjaar zal brengen? Geen idee... we laten ons graag verrassen....Voor nu zijn we dankbaar voor het afgelopen jaar!






13 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd! En die taart ziet er heerlijk uit, ik denk dat ik dat maar eens ga proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! en hij is echt verrukkelijk :).. dus ik zeg doen

      Verwijderen
    2. Hij staat al in de oven! Ik ben benieuwd!

      Verwijderen
  2. Van harte gefeliciteerd! Wat ziet de taart er heerlijk uit zeg, leuk ook met die slinger. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Lianne... hij is leuk he... en de smaak is ook heerlijk ;)

      Verwijderen
  3. Oh... ik hou van dezelfde dingen als jij... chocolade en kruimellaag.. aii, ik zou em graag een keer proberen. Ik print em en doe em in m'n map. Wie weet...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hahahah hij komt vast wel een keer uit je map ;)
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  4. Hoi Ilse,
    ik heb je taart gemaakt, een beetje aangepast... En hij was heerlijk! Ik heb hem er ook over geblogd!

    Groetjes,
    Elise

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk Elise! Bij jou ziet hij er ook heerlijk uit! en dat zonder chocolade :P
      Groetjes Ilse

      Verwijderen
  5. Hoi Ilse, ik heb je taart gemaakt en staat in de oven. Ik ben erg benieuwd. (Nog een kleine toevoeging: in je recept staat niet vermeld wanneer je de cacao moet toevoegen. Misschien kun je dat nog ergens vermelden?).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. HOi Wendy
      Het is ondertussen aangepast hoor! Hoe smaakte hij?
      Groetjes Ilse

      Verwijderen
  6. Hoi Ilse, ziet er heerlijk uit. Overgeschreven in mijn receptenboekje. Helaas duurt het nog even voordat iemand jarig is. Kijken of ik een andere goede reden kan bedenken��. Is het taartblik 20x20? Of kan het ook in rond bakblik?
    Er staan inmiddels al heel wat recepten in mijn boekje van jou. Bedankt hoor!
    Meestal wat gezonder ha ha. Maar goed af en toe moet kunnen hè. Groetjes Jacomien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Jacomien
      Uiteraard kan dat!Leuk dat je al veel recepten in je boekje hebt overgeschreven ... wat een eer :)
      LIefs Ilse

      Verwijderen