12 januari 2017

Bespaartips: Voor dagjes uit

Deze maanden komen er van diverse bloggers en bekenden van ons hun budgetten en tips om te besparen voorbij. Bij iedere vragenlijst heb ik er een quote uitgeplukt. Rondom die quote wil ik jullie diverse tips geven...   Deze keer de quote van een mama.... 


Ik vind deze tip echt briljant... en doet niet iedereen dit stiekem!?
Wij ook geregeld of in ieder geval ons drinken en kopen we daar nog wat lekkers. 

Maar zo zijn er rondom uitjes nog veel meer tips te verzinnen. 
Kijk eens of je korting op je uitje kan krijgen.... Er zijn diverse sites waar je korting kan krijgen op dagje uit. Maar ook bij verschillende supermarkten zijn er het jaar door acties waar je kan sparen voor korting op dagjes uit of entree... Wees slim en probeer deze bij elkaar te sparen. Spaar je Airmiles, rentepunten van de ING, lid van de ANWB....en ga zo maar door...Genoeg tips om korting te kunnen krijgen op je entree... 

Daarnaast is het natuurlijk niet nodig om altijd betaalde uitjes te doen. Zoek de natuur op, hou open dagen van de boerderijen en bedrijven om je heen in de gaten. Maar ook speeltuinen, kinderboerderijen, parken, schaatsen, sleeën.

Souvenirswinkeltjes zijn zo verleidelijk... Onze kinderen zijn er meester in om ons met grote ogen aan te kijken en iets moois aan te wijzen in het winkeltje... Schep duidelijkheid. Vertel je kinderen van tevoren of ze wel of niet iets mogen uitzoeken en evt voor welk bedrag. De makkelijkste tip is om zo'n winkeltje gewoon te vermijden, maar dat lukt niet altijd aangezien je vaak de uitgang bereikt door het winkeltje heen. Zorg voor duidelijkheid, dat voorkomt gejengel..


Zoals de quote al zegt...Neem je eigen eten mee. Zorg voor een lunchpakketje tijdens je dagje uit. Vul de bekers met lekkers en stop een zak snoep in de tas. Probeer als je het budget heb om wat andere dingen mee te nemen dan een bruine boterham met kaas... Voor witte broodjes of krentenbollen gaat er hier gejuich op en maakt deel uit van de feestvreugde. 

Als wij een dagje uit geweest zijn betrap ik mezelf vaak op geen zin om te koken. Druk geweest, altijd later thuis dan gepland en gewoon zin in slecht en ongezond eten. Het gebeurd geregeld dat we dan voor afhaal gaan. Maar als je daar van tevoren op in speelt kan je daar ook op besparen. Wil je "lekker ongezond" wil eten, zorg dat je genoeg in huis hebt om zelf die frietjes te bakken of zorg voor afbakpizza's in de vriezer. Liever gewoon wat vitamines omdat het heel de week al druk is en daardoor misschien minder gezond. Maak 's ochtends of de avond van tevoren een ovenschotel of pasta klaar. Die hoef je alleen maar op te warmen. Parkeer je kinderen onder de douch en zet je ovenschotel in de oven. Ideaal... zo liggen de kinderen nog op tijd op bed, met een verantwoorde maaltijd in hun buikje.

Hoe bespaar jij op dagjes uit? 
Met welke tips kan jij dit lijstje uitbreiden?

6 opmerkingen:

 1. Volg met belangstelling je tips. Hier gaat ook altijd een grote tas mee met van alles. Snoepjes, fruit, flesjes water en voor ieder n pakje drinken (dat is al feest) en inderdaad de bolletjes. Ken dat nog van vroeger dat we die thuis meenamen met n dagje weg. Vind ook dat d'r best wat extra's mag op zo'n dag. Maar kopen eigenlijk zelden wat in het park zelf.
  Merkte toen we n dierentuin abbo hadden, ik sneller zoiets had van: we hebben nu toch niets betaald dan kan die foto nu wel een x, of kopen we n boek in het winkeltje.. mijn valkuil voor m'n gevoel, want de gaf je toch weer wat extra's uit. Al werd er veel gelezen uit het Dikkie Dik boek en is dat denk ik n vaste prijs..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke en goede tips.

  Alleen vind ik het niet zo netjes om in de bioscoop (waar toch vaak bordjes hangen met 'verboden eigen etenswaren te nuttigen') dat wel te doen. Je bent er slechts enkele uren. Wil je dan toch graag voor het echte bios gevoel iets te eten en te drinken, hoor je dat m.i. te kopen.

  Speur zelf regelmatig naar open dagen e.d. Voer bij google de datum in dat je weg wilt plus een plaatsnaam. Houd de huis aan huis krantjes in de gaten. Zo'n open dag is heel anders dan een dag pretpark, maar vaak ontzettend leuk en leerzaam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens Marijke. Eten en drinken mee naar de dierentuin prima, maar "meesmokkelen" naar de bioscoop vind ik absoluut geen "briljante tip". Ga dan een keer minder naar de bioscoop en kijk thuis op Netflix een film of een dvd met zelfgemaakte popcorn ofzo.

   Verwijderen
  2. Ik zoek idd ook vaak op open dagen. Super leuk! En ik denk dat de meningen over wel of geen eten mee mogen nemen... of het wel of niet doen uiteenlopen...Ik vind de tip briljant... omdat het slim is ongeacht wat je doet je eigen eten mee te nemen en omdat ik eigenlijk wel zeker weet dat heel veel mensen het doen... en het nu dus gewoon uitgesproken wordt.

   Verwijderen
 3. Mijn gouden tip over eten meenemen op een dagje weg: koop een kek boodschappenwagentje (hier thuis ouwe l.ll.n kar genoemd), spaart je je rug tijdens zo'n dag en bied ruimte genoeg om voldoende mee te nemen. Nu de kinderen groter zijn draagt ieder zijn/ haar eigen rugzak met fles drinken en broodjes, ook ideaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In de Kerstvakantie naar de bios geweest. Dat is iets dat we twee keer per jaar doen denk ik. Omdat het feestelijk was mochten ze snoep uitkiezen, maar ik schrok van de prijs! De volgende keer nemen we zelf snoep mee. Hoewel ....het is de enige manier waarop bioscopen hun geld kunnen verdienen. Oke moreel dilemma.
  In ieder geval: ik heb een massa tips om te besparen op uitjes. In de volgende link alles op een rij. En ja, ik begin ermee te zeggen dat de beste besparing is om NIET weg te gaan. Maar ja, je wilt wel eens iets anders dan een boswandeling.
  http://anitasdagboek.blogspot.nl/2016/10/tips-om-op-uitstapjes-te-besparen.html

  BeantwoordenVerwijderen